"Madde bağımlılığının zararları" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Madde bağımlılığının zararları konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 11:35

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından okul ve bazı kurumlarda "Madde Bağımlılığının Zararları" konulu konferans düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temas Noktası Temsilcisi'nce, merkez ve ilçelerdeki okullarda sınıf ve rehber öğretmenlerine bilgilendirme faaliyetleri yapıldığı kaydedildi.

9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı ile Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik konferansların verildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu çalışmalarda bağımlılık yapıcı madde ile tanışmada en büyük risk gurubunun 16-30 yaş arası gençler olduğu bilinmekte ve bu da bizim hedef kitlemizi oluşturmaktadır. Bilecik KOM olarak yapmış olduğumuz seminer ve konferansların yüzde 88'ini gençler oluşturmaktadır. Aralık ayına kadar 90 öğretmene, 4 bin 798 öğrenciye, 322 tutuklu ve hükümlülere, 462 kamu personeline, 3 bin 980 acemi askere madde bağımlılığıyla mücadele ve madde bağımlılığının zararları anlatılmıştır. İlimizde ve ülkemizde bağımlılık yapıcı madde kullanımını yok etmek için kararlı mücadelemiz devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!