Cumhuriyet Bayramı Bilecik’te Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Bilecik’te Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:39

ÖĞRENCİ KUTLAMA

Bilecik’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.00’da Bilecik Cumhuriyet Meydanı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri, 29 Ekim Perşembe günü saat 09.30-09.45 arasında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in makamında resmi kabullerle devam etti. Daha sonra Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni için protokol üyeleri Bilecik Edebali Stadı’na geçti. Saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Törenine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, kurum müdürleri, gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan katıldı.
Törende ilk önce protokol üyeleri vatandaşları ve öğrencilerinin bayramını kutlamasının ardından, Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “10. Yıl Nutku” dinlenmesinin ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yüce Türk milletinin, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu tüm dünyaya ilan ettiği günün 92’inci yıl dönümü olduğunu söyledi.
Bugün, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin atasının, dedesinin, nenesinin bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesinin olduğunu hatırlatan Vali, sözlerine şöyle devam etti.
“Neticede zaferle taçlanan “Kurtuluş Savaşı” sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 92. yıl dönümüdür. Bugün, millet olmanın, bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gündür. Bugünü tüm Türkiye de olduğu gibi Bilecik’te de huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Hepimize kutlu olsun.”
Konuşmanın ardından Vali Nayir’e, Cumhuriyet ve Atatürk’e Saygı Gençlik Koşusunu tamamlayan öğrencilere taşıdıkları Türk Bayrağını verdi. Vali Türk Bayrağını 3 kere öperek cebine koydu. Kutlamalar, şiirlerinin okunması, spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi, halk oyunu gösterileri ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Bandosunun konseri ile devam etti. Törenler, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Bandosunun eşliğinde tören geçidi ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!