Camiş Madencilik işçilerinden eylem

Güncelleme Tarihi:

Camiş Madencilik işçilerinden eylem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 19:13

- Bilecik'te, sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkartılan Şişecam işçileri ve Kristal-İş Sendikası üyeleri, Şişecam Bilecik tesisleri önünde eylem yaptı - Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Şıracı: "Camiş Madencilik'te çalışan üyelerimiz, cam işçisinin ve Kristal-İş'in bir parçası olmuştur. Bundan sonra bizden bir tek parçanın dahi koparılmasına müsaade etmeyeceğiz"

Haberin Devamı

BİLEİK (AA) - Bilecik'te, sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkartılan Şişecam işçileri ve Kristal-İş Sendikası üyeleri, Şişecam Bilecik tesisleri önünde eylem yaptı.

Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tesislerin önünde vardiya çıkışı işçilerin de katılımıyla yaptığı açıklamada, anayasal haklarını kullanarak Kristal-İş Sendikasına üye olmaya başlayan 8 işçinin eylül ayında, 8 işçinin de 31 Ocak'ta işten çıkartıldığını iddia etti.

Üyelerin kadro fazlalığı bahane edilerek işten çıkarıldığını öne süren Şıracı, şöyle devam etti:

"Her iki dönemde de Şişecam işvereni işten çıkartma sebebi olarak kadro fazlalığını öne sürdü. İşten çıkartılan üyelerimiz sendikal örgütlenmenin önderliğini yapan üyelerdir. İşten çıkarmalar sendikal örgütlenmemizi boşa çıkartmak için Şişecam işvereni tarafından yapılan hamlelerdir. Her ne hikmetse kadro fazlalığı, verimsiz işçiler ve iş kolu sorunu, üyelerimiz sendikamıza üye olduktan sonra ortaya çıkıyor. Kadro daralması koca bir yalandır. Kadro daralıyor ama üretim düşmüyor, aksine artıyor. İşten çıkartılan işçilerin yeri fazla mesailerle dolduruluyor. Bu nasıl kadro daralması? Kadro daralması ile ilgili yasanın aradığı hiçbir önlem alınmamış, tek tedbir işten çıkartma olmuştur. Bu bile işverenin kötü niyetli olduğunu gösteriyor. Çoğunluğa ve iş koluna itiraz da anlamsız ve boşa bir çabadır. İş yerinde çalışan işçilerin hepsi sendikaya üye olmuşken çoğunluğa itiraz etmenin ne manası olabilir ki? Yasa çoğunluk için işçilerin yarısından bir fazlasının sendikaya üye olmasını yeterli görürken, işçilerin neredeyse yüzde yüzü sendikamıza üye oldu. İş olu itirazının da manası yoktur. Bu iş yeri kurulurken belirlenen iş kolu o günden bugüne hiç değişmemiştir. Yani ilk günden beri 11 numaralı iş kolunda olan bir iş yeri sendikal örgütlenme başladıktan sonra değiştirilmek istenmektedir."

Haberin Devamı

Yaptıklarının suç olduğunu, bu duruma sessiz kalmayacaklarını ifade eden Şıracı, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"İşçi kıyımı, sendikal faaliyetlerin engellenmesi, yasaların arkasından dolanmaya çalışmak yasal ve anayasal suç işlemektir. Bunların hiçbirisine asla göz yummadık ve yummayacağız. Camiş Madencilikte üye olan arkadaşlarımızın sonuna kadar arkasında duracağız. İş güvencelerini temin etmek ve en kısa zamanda toplu iş sözleşmesi yaparak haklarını almaları için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Camiş Madencilikte çalışan üyelerimiz, cam işçisinin ve Kristal-İş'in bir parçası olmuştur. Bundan sonra bizden bir tek parçanın dahi koparılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunca yıllık hukukumuzu gözeterek soruna barışçıl çözüm bulunmalı. İş barışını tesis ederek huzurlu ve barış içerisinde bir çalışma yaşamı tesis etmeliyiz. İşçi kıyımı son bulmaz, yasal haklarımız yok sayılırsa demokratik meşru hukuk mücadelemizi haklarımızı alıncaya kadar sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Şıracı'nın açıklamasının ardından işçiler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!