Bozüyük’te Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 13:12

BİLECİK’İN BOZÜYÜK İLÇESİNDE 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ DOLAYISI İLE BİR ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi.
Rehberlik Araştırma Merkezi, Bozüyük Anaokulu ve Mimar Sinan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, otizmde erken teşhisin, otizmli çocuğun gerekli eğitim ve tedavileri alarak hayata katılması için ilk önemli adım olduğu vurgulandı. Otizm konulu sunular ve video gösterimi ile öğrenciler ve katılımcılar bilgilendirildi.
Etkinlikte konuşan Rehberlik Araştırma Merkezi özel eğitim öğretmeni Mesut Timurlenk, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Timurlenk, "Otizm, beş bilinmeyenli bir denklem gibidir. Nedenleri tam olarak saptanamadığı gibi tek bir kesin tedavisi de günümüzde henüz mevcut değil! Otizm, toplumsal fark, ırk, dil, din gözetmiyor, çocuk yetiştirme biçiminizle veya sosyo-ekonomik koşullarınızla da ilgilenmiyor. Genetik faktörlerin yanı sıra, yanlış beslenme, çevre kirliliği, kimyasal maddeler, yanlış ilaç kullanımı, ağır metaller, aşılarda bulunan bazı koruyucu maddeler gibi çevresel koşulların da, otizmi tetiklediği düşünülüyor. Otizmde biyolojik tedaviler ile ilgili çalışmalar devam ederken, bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken yaşta verilmeye başlanan yoğun bireysel özel eğitim. Doğal gelişim gösteren her çocuğun kendiliğinden öğrendiği her şeyi, otizmli bir çocuğa, özel eğitim yardımı ile öğretmek zorundasınız. Bu durum, bazen iğneyle kuyu kazmaya benzese de, her otizmli çocuk, kendine göre bir öğrenme biçimine sahip. Önemli olan, kapıyı açacak doğru anahtarı bulabilmektir" dedi.
Ardından Bozüyük Anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı. Daha sonra etkinlik çıkışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve okul müdürlerince otizme dikkat çekmek için tişörtlere el baskıları yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!