Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu Bildirileri Kitaplaştı

Güncelleme Tarihi:

Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu Bildirileri Kitaplaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 10:48

DEDE KORKUT SEMPOZYUMU KİTAPLAŞTI

“Düşünce Hayatımızda ve Kültürümüzde Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu” nun tebliğleri Bayburt Üniversitesi Yayınları’nın 11. Bayburt Tarihi ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAKÜTAM) ’ın ise 6. kitabı olarak ilim dünyamıza kazandırıldı.
“21- 22 Mayıs 2015 Düşünce Hayatımızda ve Kültürümüzde Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu- Tebliğler” adını taşıyan kitapla ilgili bir açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Dede Korkut Kitabı, yalnızca bir edebi metin değil aynı zamanda yazıldığı dönemin sosyal yaşamına, kültürel dokusuna, dünya görüşüne de ışık tutan kaynak bir eserdir. Gelenek ve göreneklerimizi; milli ve manevi benliğimizi en güzel şekliyle anlatan Dede Korkut’un, günümüze yönelik milli ve evrensel mesajların yer aldığı, arı bir Türkçe ile yazılmış Dede Korkut hikâyelerinin bizler için değeri oldukça büyüktür. Yeri doldurulamayacak bu eşsiz kültür hazinesinin önemi üzerine birçok söz söylenmiş, birçok çalışma yapılmış ve hâlâ da yapılmaktadır. Bu çalışmalardan birini de Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, BAKÜTAM, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ortaklığında 25’den fazla ilim adamının teşrifleriyle “Düşünce Hayatımızda ve Kültürümüzde Dede Korkut Uluslararası Sempozyumu” adıyla Dedem Korkut diyarı Bayburt’ta yaptık. Dede Korkut’u ve Dede Korkut Kitabı’nı tüm yönleriyle tahlil ettiğimiz sempozyumu gerçekleştirmenin; sempozyumda sunulan tebliğleri kitaplaştırmakla Bayburt Üniversitesi olarak mükellef olduğumuz vazifeyi ifa etmenin ve ilim dünyasına akademik bir eser kazandırmanın mutluluğu içindeyiz” dedi.
Rektör Coşkun, sempozyumda hizmetleri ve paylaşımlarıyla emekleri geçen Bayburt Valisi Yusuf Odabaş’a, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş’a, Türk Dili Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin’e, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’e, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’a, Bayburt’taki sivil toplum kuruluşlarına ve çalışmada emeği geçen Bayburt Üniversitesi personeline, tebliğleriyle sempozyuma katılan araştırmacılara ve tüm katılımcılara teşekkür ederek eserin ilim âlemine hayırlı olmasını diledi.
Açılış konuşmalarına da yer verilen 286 sayfalık kitapta 23 bildiri bulunuyor. Ayrıca kitabın son kısmında değerlendirme oturumu ve sempozyumdan kareler yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!