Bayburt'ta turizm

Güncelleme Tarihi:

Bayburtta turizm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 16:36

- İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut: "Bayburt'ta turizm altyapısının biraz gecikmiş olması bizim avantajımız olacaktır"

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, kentteki turizm altyapı çalışmalarındaki gecikmenin gelecekte Bayburt adına avantaj olabileceğini söyledi.

Akbulut, AA, muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'ta geçmişte birçok medeniyetin yaşadığını ve o medeniyetlerin izlerini bugün hala taşıdığını belirterek, "Dolayısıyla Bayburt, gerek coğrafi konumu gerekse doğal yaşamı itibarıyla turizm açısından bozulmamış bakir durumdadır" dedi.

Türkiye'de, 2014 turizm sezonunun başarılı şekilde geçtiğini anımsatan Akbulut, şöyle devam etti:

"Diğer ülkelere baktığımız zaman ülkemiz son yıllarda çok büyük aşamalar kaydetmiş ve bu durum ülkemizin ekonomisine çok büyük girdiler sağlamıştır. Buna paralel olarak ilimizde turizm altyapısı tamamlanamamış olmasına rağmen bu hareketlilik ilimize de yansımaktadır. Bayraktar köyünde değerli hocamız Hüsamettin Koçan'ın büyük emekleriyle kurduğu ve 2014 yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görülen Baksı Müzesi'nin de ilimize çok büyük katkısı oldu. Dolayısıyla bu potansiyel, 2014 yılı sezonunda özellikle yabancı turist sayısını artırdı."

Haberin Devamı

Akbulut, Bayburt'ta turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu kaydederek, "Belki Bayburt'ta turizm altyapısının biraz gecikmiş olması bizim avantajımız olacaktır. Çevrenin bozulmaması, organik tarımın hala yapılıyor olmasından dolayı. Belki daha önce bu işe başlanmış olsaydı bugün bu imkanları bulamayacaktık. Son yıllarda seyahat eden insanlar organik beslenmeyi de özellikle önplana çıkarmaktadır. Dolayısıyla bugünkü durum, akıllı, bilgili ve bilinçli çalışmalar yaparsak ilimiz için çok büyük avantaj olacaktır" diye konuştu.

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Günüşhane, Bayburt, Rize, Artvin'i kapsayan ve bu 8 ilin yaylalarını bağlayacak "Yeşil Yol" projesinin de Bayburt turizmi için büyük önem arzettiğini vurgulayan Akbulut, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yeşil Yol Projesi'ni Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Kalkınma Bakanlığı birlikte yürütmektedir. Bu projeyle ilgili altyapı çalışmalarını İl Özel İdaremizle birlikte yürütüyoruz. İlimiz sınırları içinde Gümüşhane sınırından başlayarak Trabzon sınırına kadar 28,5 kilometrelik bir yeşil yol bulunmaktadır. Bu koridor üzerindeki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yeşil yolun ilimize katacağı artı değer veya katkı fazlasıyla bilinmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!