Başkan Memiş: Bayburt bütünüyle kentsel dönüşüme tabi olacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Memiş: Bayburt bütünüyle kentsel dönüşüme tabi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 10:58

Başkan Memiş: Bayburt bütünüyle kentsel dönüşüme tabi olacak

Haberin Devamı

BAYBURT,(DHA) – BAYBURT Belediye Başkanı Mete Memiş belediye çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi verdi Bayburt’un bütünüyle kentsel dönüşüme tabi olacağını söyledi.

Bayburt’a kazandırılan tesisler ve yapımı devam eden belediye çalışmalarını mahalle muhtarlarıyla birlikte yerinde inceleyen ve projelerle ilgili muhtarlara bilgi veren Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’un bütünüyle kentsel dönüşüme tabi olacağını ve en kısa zamanda konuyla ilgili Maliye Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanının Bayburt’a geleceğini belirtti.

GES PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK  

Başkan Memiş mega proje olan Güneş Enerjisi Santrali’nin 3 ay içinde tamamlanarak elektrik üretimi gerçekleştireceğini ifade etti. Proje sayesinde yıllık 750 ila 800 bin dolar arasında net gelir sağlayacaklarını vurgulayan Memiş, “Bayburt Belediyesi olarak Türkiye’de Güneş Enerjisi projesiyle bir ilki gerçekleştirdik. Bu projemiz Türkiye’de birçok belediyeye de örnek oldu. Yaklaşık 75 dönümlük bir alanda 4 megavatlık enerji üretimi gerçekleştiriyoruz. Devletimiz de 10 yıl alım garantisi verdi. Belediyemize ciddi manada gelir sağlayacak olan projemiz her geçen gün takdir topluyor. Aynı zamanda bu proje ulusal bir derginin yaptığı ankette bize Türkiye birinciliği getirdi. Biz tabi bu çalışmayla yetinmedik, 2 megavatlık daha tesisin projesini hazırladık ve inşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.

BAKAN AĞBAL AVANTAJ SAĞLIYOR

Tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Memiş “Bayburt Belediye Başkanı olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Bayburt’a çok olumlu bakıyor, Sayın Başbakanımız Bayburt’a çok olumlu bakıyor. Bizim çok şanslı olduğumuz bir durum daha var; Türkiye Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı Bayburtlu ve Bayburt Milletvekili. Sayın Maliye Bakanımızın katkılarıyla bu projelerin başlaması ve hayata geçmesi çok kolay oldu. Şanslı bir belediye başkanı olarak bu şansımızı da avantaja dönüştürmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SİNYALİ

Bir mahalle muhtarının Kentsel Döşüm konusunda yönelttiği soru üzerine Başkan Memiş şöyle konuştu: Biz mahallelerin hepsinin altyapı çalışmalarını yaptık. Kentsel dönüşümü konuşmak, yerinde karar vermek ve hemen başlamak amacıyla Maliye Bakanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız en kısa zamanda Bayburt’a gelecekler. Biz bu iki bakanımızı şehrimizde ağırlamaktan onur duyarız, mutlu oluruz. Bayburt kentsel dönüşüme bütünüyle tabi olacak. Biz zaten fikri altyapısını hazırladık, mahallerimizde tek tek tespitlerimizi yaptık. Hangi mahallede kaç tane ev var, kaç tane işyeri var, biz bunların altyapı çalışmalarını yaptık. Sayın bakanlarımız gelip yerinde görerek karar verip inşallah en kısa zamanda da uygulamaya başlayacaklar”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!