Ramazan’da Yağlı Yemeklere Dikkat

Güncelleme Tarihi:

Ramazan’da Yağlı Yemeklere Dikkat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 15:50

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Nasihat Özer, Ramazan ayında yağlı yemeklere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
Dr. Özer, Ramazan ayında iftarın hurma, peynir veya zeytinle açılması gerektiğini söyledi. Dr. Özer, "Hava ne kadar sıcak olursa olsun çorba ile devam edilmelidir. Yemeğimiz daha çok haşlama, fırın yemeği ve sebze yemeklerinden oluşmalıdır. Yağlı yemeklerden ve kızartmalardan uzak durulmalıdır. İftar sonrası sütlü tatlılar veya mevsim meyveleri yenmelidir. İftar ile sahur arasında en ez 2 litre su içilmelidir. Mutlaka sahura kalkılmalı, sahur kahvaltı şeklinde olmalıdır. Süt, yumurta, peynir ve mevsim meyveleri olmalıdır. Düzenli olarak ilaç kullanan tansiyon, şeker ve kalp hastaları ise oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!