Batman'daki demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldı

Güncelleme Tarihi:

Batmandaki demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:49

Batman'daki demokrasi nöbetine Suriyeli sığınmacılar da katıldı

Haberin Devamı

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN'daki Valilik Kavşağı'nda düzenlenen 'Demokrasi nöbetine' Suriyeli sığınmacılar da katıldı. Türk Bayrağı'nı eline alan Suriyeli Ahmet Hüseyin, "Buraya yerleştik, vatandaşlık beklediğimiz Türkiye'de mutluyuz" dedi. 
Batman'da darbe girişimi ardından başlatılan 'Demokrasi nöbetine' katılanlar, gece yarısına kadar alandan ayrılmıyor. Valilik Kavşağı'nda elinde bayrakla dolaşan, yere serdikleri kilim ve halılarla nöbete destek verenler ilginç görüntüler oluşturdu. 
Valilik Kavşağı'ndaki darbe karşıtı gösterilere AK Parti il teşkilatı, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. İstanbul'dan etkinliğe katılan Sedat Uçar ve bir grup, okuduğu ilahiler ile kalabalığı coşturdu. 'Ölürüm Türkiyem' şarkısının Kürtçe söylenmesine eşlik eden 65 yaşındaki Ahmet Hüseyin, elinden düşürmediği bayrakla dakikalarca meydanda halay çekti. Suriyeli sığınmacı olduğunu belirten Ahmet Hüseyin, Türkiye'ye yerleşmekten mutlu olduğunu belirterek, "Uzun süredir buradayız. Burayı çok seviyoruz. Darbe girişimcilerine en güzel yanıtı halk bu meydanda veriyor" dedi.
Valilik Kavşağı'ndaki 'Demokrasi nöbetine' katılanların oturması için yerlere kilim serildiği görülürken, etkinliğe katılan vatandaşlara çay, ayran, simit, tatlı gibi çeşitli ikramlar yapıldı. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!