Batman Üniversitesi’nde ’Enerji Kaynakları Ve Potansiyeli’ Paneli Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Batman Üniversitesi’nde ’Enerji Kaynakları Ve Potansiyeli’ Paneli Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 13:55

MİMAR VE MÜHENDİSLER GURUBU DİYARBAKIR ŞUBESİ TARAFINDAN BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE “ENERJİ KAYNAKLARI VE POTANSİYELİ” KONULU PANEL DÜZENLENDİ.

Batman Üniversitesi’nde Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi tarafından, ’Enerji kaynakları ve potansiyeli’ konulu panel düzenlendi.
Konferans salonunda düzenlenen panele Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Z. Fuat Toprak, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık ve Batman Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Mimar Mühendisler Grubu Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, enerjinin dünyadaki önemine değinerek, enerji olmadan makinelerin çalışamayacağını ve etrafta olan biten bir çok şeyin sebebi olduğunu söyledi.
"ADIYAMAN, BATMAN VE TRAKYA BÖLGESİNDE 12 MİLYON 83 BİN VARİL PETROL ÜRETİLİYOR"
Panele konuşmacı olarak katılan TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın ise Türkiye’deki petrol ve gaz potansiyelleri ile ilgili bilgiler verdi. Akın, bölgeler anlamında Türkiye petrolleri içerisinde yüzde 73’lük dilimin Batman’dan karşılandığını ifade etti. Akın, "Petrol yıllık bazda Adıyaman’da 3 milyon varil, Batman bölgesinde 9 milyon varil, Trakya bölgesinde 83 bin varil olmak üzere toplamda 12 milyon 83 bin varil üretim gerçekleşiyor" dedi.
Doç. Dr. Z. Fuat Toprak da daha temiz enerji kaynaklarını kullanmaya yönelmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Küresel iklim değişimi varsa ve buna neden olan fosil kökenli yakıtlar ise o zaman daha temiz enerji kaynaklarını kullanmaya yönelmemiz gerekir. Güneş, hidrolik enerjisi gibi daha temiz enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım, çünkü temizdir. Sadece bir eksisi var, özellikle santral bölgesinde çok küçük manyetik alanlar oluşturuyor. Onun dışında ne atmosferde nede toprakta ciddi bir kirliliğe neden olmuyor" dedi.
Panel, soru cevap bölümüyle devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!