Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:17

- "Dezavantajlı grupların çözümünün aile olduğunu biliyoruz. Biz ailenin içine girmek ve güçlendirmek istiyoruz. Bu nedenle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak"- "2016 yılı sonunda bin 500 kişi daha istihdam edeceğiz. 2017 yılı içerisinde 3 bin kişi istihdamı için çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 6 bin saha çalışanıyla bu projemizi sürdüreceğiz"- "Terör belasını bu milletin başına sarmak isteyenler, inşallah kendi çukurlarında boğulup gidecekler"

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi'ne (ASDEP) ilişkin, "Dezavantajlı grupların çözümünün aile olduğunu biliyoruz. Biz ailenin içine girmek ve güçlendirmek istiyoruz. Bu nedenle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak" dedi.

Batman'a gelen Bakan Ramazanoğlu, valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaretlerinde yaptığı açıklamada, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de bölge ile ilgili açıkladığı eylem planı içerisinde bakanlığını ilgilendiren maddelerin de yer aldığını belirtti.

Aile Sosyal Destek Projesi'nin 2016 yılının ilk ayında başlatıldığını ve 2019 yılına kadar Türkiye genelinde uygulanacağını anlatan Ramazanoğlu, bu projenin, Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliği uygulamasından alınmış bir model proje olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Projenin Avrupa ülkelerinin yanı sıra Çin'de de uygulandığını açıklayan Bakan Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu proje de her ailenin bir sosyal danışmanı olacak diyoruz. Hala problemlerin çözümünde yetersiz kaldığımız alanlar var. Burada aile hekimliğinden farkımız şöyle; aile hekimliğinde vatandaş hekime giderek 'rahatsızlığım var.' diyor. En ayırıcı farkı sosyal danışmanlar ev ev dolaşıyorlar. Danışman aileye gidiyor ve biz ailelerin bir fotoğrafını çekiyoruz."

Bakan Ramazanoğlu, amaçlarının problemlerini çözme yeteneğini geliştirmiş birer aile dönüşümünü sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Problem çözme yeteneği gelişmiş bir aile, kendi yağı ile kavrulan bir ailedir. O ailenin içinde muhabbet, bereket, sevgi, saygı ve edep vardır. Problem çözme yeteneğini kaybetmiş ailede problemler olmaya başlamıştır. O problemler, sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim, ensest ve şiddet olabilir. Bütün bunların sonucu geldikleri bizim istemediğimiz noktadır. Nedir? Şiddet, kadına, çocuğa, yaşlıya, engelliye şiddet. Toplumsal şiddet dediğimiz şey istemediğimiz bir nokta. Kadın cinayetleri, çocukların öldürülmesi, enseste giden sonuçlar istemediğimiz noktalar. Ama bu istemediğimiz noktalara gitmeden önce bizim problemleri aile içerisinde tanımamız ve orada çözmeye başlamamız lazım."

Haberin Devamı

- "Yaklaşık 6 bin saha çalışanı ile bu projemiz sürdüreceğiz"

Proje kapsamında, bin veya bin 500 aileye bir sosyal danışmanın görevlendirileceğini bildiren Ramazanoğlu, "Zaman içerisinde aldığımız uzmanlarla bunu daha aşağı çekeceğiz. O ailenin rehberi, yönlendirici, hem de rehabilite edici rolünü oynayacak. Hem de terapi dediğimiz aksayan yerleri düzeltecek. Çalışmaları tamamladık, kadrolarımız aldık ve bin 500 psikoloğumuzu istihdam ediyoruz. Bunu da KPSS temel puanı ve sözlü puanı sınavı ile alacağız. 2016 yılı sonunda bin 500 kişi daha istihdam edeceğiz. 2017 yılı içerisinde 3 bin kişinin istihdamı için çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 6 bin saha çalışanı ile bu projemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "90 bin kişiye ulaştık"

Bakan Ramazanoğlu, projenin yaklaşık 4 hafta önce başlandığını anımsatarak, "Projemiz Silopi, Diyarbakır, Mardin ilçelerinde de devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 90 bin kişiye ulaştık. Arkadaşlarımız sahada çalışmaya devam ediyor. Her gittiğimiz ilde çalışmalar başlamışsa arkadaşlarımızla toplantı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize, çocuklarımıza, evlatlarımıza bakıyoruz. Çünkü onlar 2023, 2053 Türkiye'sinin sahipleri olacak" diyen Ramazanoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bizim için doğusu, batısı, kuzeyi güneyi bütün coğrafyalarda ki analar bizim analarımız, evlatlar bizim evlatlarımız, gençler bizim gençlerimiz. Bize birileri taş atsa da yine de muhabbet elimizi uzatıyoruz. Diyoruz ki 'velevki o bizim evladımız birisi onun gönlünü, zihnini çelmiştir.' Biz o evlatlarımıza o gençlerimize sahip olmak için hep beraber çalışacağız."

- Terör saldırıları

Haberin Devamı

Bölgedeki terör saldırılarına da değinen Ramazanoğlu, "Fitneymiş, terörmüş, çukurmuş, hendekmiş, bu siyaseti yapmak isteyenler, bu terör belasını bu milletin başına sarmak isteyenler inşallah kendi çukurlarında boğulup gidecekler" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, AK Parti hükumetleri döneminde demokratikleşme konusunda büyük adımlar atıldığını ifade ederek, Kürtçe'nin önündeki engellerin de kaldırıldığını sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!