Yavuzaslan Lübnan’da Kurban Kesimi Programına Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Yavuzaslan Lübnan’da Kurban Kesimi Programına Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 12:38

TKÜUGD BAŞKANI GÜNGÖR YAVUZASLAN LÜBNAN'DA KURBAN KESİMİ PROGRAMINA KATILDI

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Kurban Bayramı’nda Lübnan’da başta Suriyeli ve Filistinli mülteci kampları olmak üzere kurban kesimi programına katıldı.
İHH, Lübnan’da kurban kesimi çalışmaları çerçevesinde Yusuf Tunç, Gökhan Yıldız, Muhammed Talha, Durmuş Köknel, Emin Dilek, Talha Menteş ve Güngör Yavuzaslan’dan oluşan ekip kurban bayramında Beyrut’a gitti. İHH ekiplerince, Lübnan’nın Beyrut, Trablusşam, Elchouf, Sabra Şatilla, Burc El Berence, Marilyas, Akkar, Tarblus, Arsal, Beka, Sayda ve Katermaya bölgesindeki Filistinli ve Suriyeli mülteciler için kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştirildi.
YAVUZASLAN: "İHH BÖLGEDE SAYGIN BİRİ KURUM"
TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan’da yaptığı açıklamada, "İHH Ortadoğu ülkelerinde saygın ve etkili bir kurumdur. 2015 kurban kesimi programında yerel ortakları ile birlikte profesyonel bir çalışma gerçekleşti. Kurban dağıtılacak kişi ve aileler öncede tespit edilmiş. Kesilen kurbanlar düzenli ve kayıt tutularak ihtiyaç sahiplerine kartlarla bizzat teslim edildi. Kimsesi olan mülteciler rencide edilmeden bir sevgi iklimi oluşturulmuş. Bizde 2015 yılında bu sevgi ikliminin bir parçası olduk. İHH Lübnan ekibi ile bir çok bölgede kurban kesimi olduk. İHH Türkiye’nin dünyada ve bölgede gururudur. Derneğim adına İHH’yı kutlarım" dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çalışmaları için Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım 23 yıldır Kurban organizasyonları gerçekleştirdiklerini, 2015 Kurban Bayramında beş kıt’adan 99 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını açıkladı.
Yıldırım, "1990’lı yılların başlarında ‘bu çalışmalara nasıl engel olabiliriz’ diye fikir alışverişinde bulunurken aklımıza Kurban geldi. Hedefimiz misyoner teşkilatlarının ulaştığı bütün bölgelere ulaşmaktı. Ama bunun için bir bineğe ihtiyacımız vardı. ‘Neyle gidecektik?’ diye derken dedik ki; ‘Kurbanları alalım, yeryüzünün her tarafına dağılalım ve orada keselim. Bu şekilde kurban kestiğimiz ilk yıl o bölgelerdeki bütün sorunları tespit edip daha sonra bir araya gelerek İslâm dünyasının sorunlarını masaya yatırırız. Öbür Kurban’a kadar da bu sorunları çözmek için kafa yorar, imkân oluştururuz.’ O nedenle Kurban bizim için aslında bir kongredir. İslâm ümmetinin kongresidir. Bir mânâda İslâm birliğinin altyapısıdır’’ dedi.
İHH Lübnan’da uluslararası yardım örgütlerinin yanı sıra yerel yardım örgütleri ile birçok insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyor. Türkiye’deki yardım faaliyetlerinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alan İHH dünyada 99 ülke ve bölgede 400’ü aşkın şehirde yardım çalışmalarında bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!