Güncelleme Tarihi:
BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi'nde "Uluslararasılaşma, Stratejik Hedefler ve Kalite Güvencesi" konulu konferans düzenlendi.
Avrupa Birliği Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörü İlyas Ülgür, konferansta yaptığı konuşmada, küresel bir üniversite ve marka olabilmenin mükemmeliyetçilikten geçtiğini söyledi.
Mükemmelliğin fakülte, yönetim ve idareyle mümkün olabileceğini ifade eden Ülgür, şöyle konuştu:
"Öğrencileri sadece pedagojiyle sınırlandırmayıp, küresel dünyaya hazırlamalıyız. Bunun için de üniversitenin bazı bölümleri mutlaka araştırma odaklı olmalıdır. Uluslararası bağlantılı projelerde yer almak, disiplinlerarası ve toplumu ilgilendiren konularda projeler geliştirilmelidir. Üniversitede ders veren çok farklı ülkelerden akademik personel bulunmalıdır. Üniversitenizin Birleşmiş Milletler, UNESCO gibi dünyanın önde gelen şirket veya kurum ve kuruluşlarına danışmanlık yapması gerekir. Akademik personel veya mezunlar bu tür şirketlerde iş bulabilmelidir. Artık üniversiteler ziyaret edilecek kadar değer addetmeli ve mutlaka ziyaretçi akınına uğramalıdır."
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut da İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) raporlarına göre 4,5 milyon insanın kendi ülkesi dışında eğitim aldığını vurguladı.
"Bu çok büyük bir rakam" diyen Tankut, "Ekonomik olarak da çok ciddi bir büyüklük. Kuzey Amerika ülkeleri ve İngilizce konuşan ülkelerin payı yüzde 46 iken ülkemizin bundan aldığı pay yüzde 1'dir. Sadece Amerika'nın yıllık geliri 1.5 milyar dolar. Durum böyle olunca, bizim bu pastadaki payımızı artırmamız gerekiyor. Burada ilk önce kendi eğitim süreçlerimizi denetlememiz ve belirli bir standartta ulaştırmamız, yani kaliteyi arttırmamız gerekiyor. Bunun için önce kendi eğitim sürecimizi denetlemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.
Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Çetin Semerci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen ve öğrenciler katıldı.