TOBB KOBİ Politikalar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

TOBB KOBİ Politikalar Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 13:12

BARTIN TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI CİHAT ÇAKIR BAŞKANLIĞINDA KOBİ POLİTİKALARI TOPLANTISI TOBB SOSYAL TESİSLERİNDE KOMİSYON VE KURUL ÇALIŞMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME YAPILMASI İLE BAŞLADI.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır başkanlığında KOBİ politikaları toplantısı TOBB sosyal tesislerinde komisyon ve kurul çalışmaları hakkında genel bilgilendirme yapılması ile başladı.
Toplantıya, kurul üyelerinden oluşan heyette kurul başkanı Cihat Çakır, TOBB yönetim kurulu üyesi İbrahim Burkay, Başkan Yardımcısı Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Sözcü Bayındır Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İnanır, Raportör Çarşamba Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, üyelerden ise Kırşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Yavuz, Akşehir Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çiftci, Dinar Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, Kozan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan katıldı.
Türkiye’nin ihracat yükünü KOBİ’lerin sırtlandığını belirten Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır; “Ülke ekonomisinin can damarı olan kobilerimiz için TOBB bünyesinde oluşturulan ve büyük önem taşıyan kobi politikalar kurulu ile kobilerimizin sorunlarına eğilerek her platformda seslerini duyurmak gayretindeyiz” diye konuştu.
Dünyada da, ülkemizde de ekonomik gelişmenin en önemli dayanağı olan KOBİ’lerin 3 milyonu geçen sayılarıyla ülkemizdeki toplam işletmelerin % 99’una tekabül ettiğini belirten TOBB Kobi Politikaları Kurulu Başkanı Cihat Çakır: “Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) verilerine göre 2013 yılsonu itibariyle KOBİ’lerin sayısı 2.972.655’tir.Bu işletmelerin; 2.729.274’ü mikro ölçekli KOBİ, 201.194’üküçük ölçekli KOBİ, 34.511’i ortak ölçekli KOBİ’dir. İstatistiklerde de görüldüğü gibi KOBİ’ler, sürdürülebilir kalkınmanın kilit aktörleri olup, ekonominin yapı taşları olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, bu statüye sahip firmaları birçok alanda desteklemek üzere çeşitli destek programları yürütmektedir. KOSGEB başta olmak üzere, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Eximbank gibi kuruluşlar sunduğu desteklerde Kobilerin öncelikli yararlanmasını amaçlamaktadır”dedi.
Başkan Çakır konuşmasının sonunda: “TOBB bünyesinde oluşturularak kobilerimizin sorunları tespit edilip çözümü noktasında çalışmalar gerçekleştiren Kobi Politikalar Kurulunun oluşumunu sağlayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. 71’inci Mali Genel Kurulu öncesi TOBB çatısı altında gerçekleştirilen KOBİ Politikar Kurulu toplantısında kobilerin sorunlarına yönelik geniş kapsamlı hazırlanan rapor 3 milyonu geçen sayılarıyla ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan kobilerimizin sorunlarının çözümüne ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!