Bartın ve Amasra’da su kesintisi; onarım çalışması başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Bartın ve Amasra’da su kesintisi; onarım çalışması başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2024 11:18

Bartın ve Amasra’da su kesintisi; onarım çalışması başlatıldı

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)-BARTIN ve Amasra’ya su taşıyan isale hattı borularında meydana gelen çatlaklar nedeniyle Bartın merkezi ve Amasra ilçe merkezine su verilemiyor. Belediye ekipleri, 3 farklı bölgede boruları değiştirme çalışması başlattı.

Ulus ilçesi Ulupınar köyündeki membadan 32 kilometre boyunca Bartın’a ve Amasra ilçesine su taşıyan asbest borularda geçtiğimiz hafta 3 farklı bölgede çatlaklar meydana geldi. Su kaçaklarının önlenmesi ve borularının değiştirilmesi için belediye ekipleri çalışma başlattı. Dün gece saatlerinde isale hattındaki su kesilerek, Bartın ve Amasra’da su kesintisi yapıldı. Belediye ekipleri vatandaşları uyararak, 2 gün boyunca suların gelmeyeceğini açıkladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren, isale hattının geçtiği Gökçekıran köyü ve Kirazlıköprü barajı mevkinde 3 farklı noktadaki çatlaklar için ekipler çalışma başlattı. İş makinelerinin yardımıyla yapılan çalışmalarla çatlar boruların yerine yenisi yerleştirildi. Çalışmaları yerinde izleyen Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya işçilere kolaylıklar diledi.

Haberin Devamı

Çalışmaların tamamlanmasının ardından kent merkezindeki depolara su basılarak, yarın sabah saatlerinden sonra Bartın kent merkezi ve Amasra ilçesine su verilmesi planlanıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!