BÜ Rektörü Kaplan: “Bilim Adamları Topluma Projelerle Ulaşmalı”

Güncelleme Tarihi:

BÜ Rektörü Kaplan: “Bilim Adamları Topluma Projelerle Ulaşmalı”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 14:41

BÜ'DE AB PROESİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Bartın Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerle öğretim elemanları ile Bartın’daki kurum ve kuruluşlardan gelen katılımcılara Avrupa Birliği (AB) için proje hazırlama eğitimi verildi.
Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğü, AB Projeleri ve Diğer Ülkeler Projeler Koordinatörlüğü tarafından "Proje Tecrübe Paylaşımı ve AB Projelerinin Hazırlanması Eğitimi” düzenlendi. Öğretim elemanlarıyla birlikte Bartın’daki çeşitli kurum ve kuruluşlardan katılımcıların da yer aldığı eğitimlerde AB müktesebatı ve proje hazırlama yöntemleri gösterildi. Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan proje üretmenin önemine vurgu yaparak “Artık ülkemizde proje üretme işi bir devlet politikası haline geldi. Proje üretenler her zaman büyük destekler alıyor ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlıyorlar. Çağımızın bilgi çağı olduğu düşünüldüğünde proje üretmenin kalkınma için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Özellikle öğretim elemanlarının bilgisi topluma projelerle ulaşmalı, raflarda ve sayfalarda kalmamalıdır. Proje üretmeyen hiçbir bilim adamının alanında var olması düşünülemez.” dedi.
PROJE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR
Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’ın Proje Destek Ofisi bünyesinde kurulan elektronik başvuru sistemiyle ilgili bilgi verdiği seminerde, AB Projeleri ve Diğer Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Sebahat Açıksöz ile Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım ise koordinatörlüklerinin çalışmalarını anlattı. Daha önce herhangi bir AB Projesinde yer alan katılımcıları da tecrübelerini paylaştığı etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Deniz Çelik 2010 yılında tamamlanan “Obezite ile Mücadelede Dış Mekân Planlaması ve Tasarımı” projesinin gerçekleştirme sürecini aktardı. Ardından Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaygın “Developing Intercultural Awareness Through Language (Dil Yoluyla Kültürlerarası Farkındalık Oluşturma)” ile “Millenium Classrooms in the Lifelong Learning (Yaşam Boyu Öğrenimde Milenyum Sınıfları)” projelerinden, Çevirmen Neslihan Köse “Mentalk: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri” projesinden, Bartın Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Cevdet Duran ise 2013 yılında tamamlanan “Modelling Our Sailing Tradition (Denizcilik Tarihimizin Örneklenmesi)” projesinden bahsetti. Bartın Üniversitesinin gerçekleştirdiği projelerde yer alan Yrd. Doç. Dr. Cevdet Gümüş ve Türk Hava Kurumu Bartın Şubesinden Kerem Yıldırımak projelere katkılarını değerlendirdi. Üniversitenin idari personellerinden Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlüğü personeli Şef Fazilet Gülatar proje başvuru sistemine nasıl başvuru yapılacağını katılımcılara aktardı. Etkinlik Duran’ın AB Projesi hazırlamanın detayları, başvuru süreci ve karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri konulu sunumunun ardından, katılımcıların sorularına yanıt verilmesiyle son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!