IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 19:06
BÜ TARAFINDAN İŞLETMELERE EĞİTİM VERİLDİ
Bartın Üniversitesi ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen seminerle, işletmeciler girişimcilik, yenilik, teknoloji ve araştırma geliştirme konularında eğitiliyor.
Bartın Üniversitesi Proje Yönetimi ve Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) işbirliğiyle, “İşletmelerde Girişimcilik, Yenilik, Teknoloji ve ARGE Yönetimi” semineri düzenlendi. Bartın TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimlerde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaparak, akademisyenler tarafından verilen eğitimlerle işletmecilerin çağın gerekliliklerine daha kolay uyum sağlayacağını söyledi.
Rektör Kaplan, “Bu toplantılarda bizler bir kıvılcım olmak istiyoruz. Ne kadar çok sonuç elde edersek o kadar daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu noktada üniversitemiz kurduğu ofislerle yenilikçi ve girişimci yapısını güçlendirmektedir. Aynı zamanda şehrin dinamiklerini de harekete geçirme noktasında çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda işletmecilerimiz aldıkları eğitimlerle ileriyi daha iyi görebileceklerine inanıyorum” dedi.
“BARTIN’IN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”
Rektör Kaplan, üniversite olarak şehrin kalkınmasında rol aldıklarını da ifade ederek, “Üniversite sanayi işbirliği şehrin kalkınması için önemli bir adımdır. Bu çerçevede düzenlenen seminerlerle kalite standartları daha da geliştirilmektedir. Her ne kadar tecrübe sahibi olsak da, bu eğitimlerde kendimize değer katmaktayız. Üniversitemiz şehrimizin kültürel ve sosyal gelişimi yanında ekonomik gelişimde de rol almaya devam edecektir” diye konuştu.
“SEMİNERLER REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTACAK”
Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır ise gerçekleştirilen eğitimlerin önemine değinerek, “Sanayi Odası olarak çağın gerekliliklerini yerine getirmek için eğitimler çok önemsiyoruz. Bizler üretime, istihdama ve Bartın’ın gelişimine katkı sağlayan kurumlarız. Üniversitemize bu noktada yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Sanayiciler olarak bizler ne kadar gelişime açık olursak o kadar başarılı olacağımıza inanıyorum. Eğitimlerle, rekabet ortamında kendimize bir pay açmış olacağız. Bu anlamda üniversitemizle eğitim çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.
EĞİTİMLERİ, ALANINDA UZMAN KİŞİLER VERDİ
Ardından geçilen seminerde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Said Kıngır, “Zaman Yönetimi”, “İşletmelerde Teknolojik Yeniliklere Karşı Direnme Sorunu ve Alınabilecek Önlemler”, Doç. Dr. Yılmaz Küçük “Patent ve Fikri Haklar”, Yrd. Doç. Dr. Cahit Karaoğlanlı ile Dr. Süleyman Şimşek “ARGE ve Teknoloji Yönetimi”, Doç. Dr. Şaban Esen “Girişimcilik”, Yrd. Doç. Dr. Melih Başkol “Etkin Pazarlama Teknikleri” ve Yrd. Doç. Said Ceyhan ise, “İnavasyon Eğitimi” konularında sunum yaptı.