Uyuşturucuya karşı seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya karşı seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 13:52

Uyuşturucuya karşı seferberlik

Haberin Devamı

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem verdiklerini belirtirken, "Bu konuda herkesin bir sorumluluğu olmalı, bu belayı başımızdan defetmek için hep beraber haraket etmeliyiz, birbirimizden güç almalıyız. Uyuşturucu ile mücadeleyi elbirliği ile bir seferberlik halinde yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Balıkesir Valiliği uyuşturucu maddeyle mücadelede konusunda farkındalık yaratmak için Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı yetkililerini ödüllendirirken, Vali Ersin Yazıcı önemli mesajlar verdi.

Balıkesir Valiliği  Mustafa Necati Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Yazıcı, 26 Haziran'ın Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile mücadele günü olduğunu hatırlatıp, "Uyuşturucu başımızın belası" diyerek sözlerine başladı. Yazıcı, gençler ve çocukların uyuşturucuyla  asla  tanışmaması gerektiğini vurguladı.  Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadeleyi Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda, tüm kamu kurum ve kurumlarının katkılarıyla yaptıklarını belirten Yazıcı, " Öncelikle kullanıcı sayısını artmaması, satıcıların belirlenmesi ve kullananların tedavi edilmesi için gayret ediyoruz. İyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Sadece polisiye tedbirlerle değil sosyal ve tıbbi tedbirler sonucu iyi bir koordinasyon sağladık. Bu çalışma ile kullanıcı sayısını azaltığımızı söyleyebilirim" dedi.

Edremit'te iki öy önce gerçekleştirilen bir operasyona dikkat çeken Yazıcı, "Edremit'te 32 kişi gözaltına alınmıştı. 29 kişi tutuklandı.Bu büyük bir başarı. Yakaladığımız miktarlarla ilgili zaman zaman basınımıza bilgi veriyoruz. Ama esas olan bizim toplantılarda sık sık dile getirdiğimiz gençlerin uyuşturucuyla tanışmasını engellemektir. Önleyici hizmetlerin daha yaygın şekilde yapılması için çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığımız da bunu özellikle önemsiyor ve uyguluyor" diye konuştu.

Balıkesir ilinde uyuşturucu mücadelenin peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konu insanlık adına çok önemli. Tüm çalışma aradaşlarım bu konuda çok hassas. Çocuklarımızın bu baş belası ile tanışmaması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Herkesin müsterih olmasını istiyorum. Gerçekten bu şehirde  her anlamda iyi bir mücadele veriyoruz.  Aksadığımız konular varsa özellikle basından bu konuda bizi ikaz etmesini ve uyarmasını istiyoruz. İnsanlığın bu illetten kurtulması ve bulaşmaması için elimizden geleni yapacağız. Halkımızında bu konuda bizi takip etmesini, denetlemesini rica ediyoruz. Uyuşturucu kullananları özellikle satanları güvenlik kuvvetlerimize mutlaka ihbar etsinler, bizde gerekli müdahaleyi anında yapalım. Bu konuda herkesin bir sorumluluğu olmalı, bu belayı başımızdan defetmek için hep beraber haraket etmeliyiz, birbirimizden güç almalıyız. Uyuşturucu ile mücadeleyi elbirliği ile bir seferberlik halinde yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz "

Vali Yazıcı törende uyuşturucu ile mücadeleye katkıları için Balıkesir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Hakan Zorlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir İl Halk sağlığı Müdürü Refik Budak, ve Balıkesir İ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de görevli polis memuru Yakup Uğuz'a teşekkür plaketi sundu.

Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!