Unun ekmeğe, zeytinin yağa dönüşümünü yerinde izlediler

Güncelleme Tarihi:

Unun ekmeğe, zeytinin yağa dönüşümünü yerinde izlediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 10:33

Unun ekmeğe, zeytinin yağa dönüşümünü yerinde izlediler

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED); 15 Eylül Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik gruba ekmeğin ve zeytinyağının üretimini yerinde gösterdi.

Bu kapsamda Ayvalık'ın ekmek üretiminin büyük bir bölümünü sağlayan ATEKSAN ile bölgenin en önemli zeytinyağı üreticisi Özgün Zeytincilik'e giden öğrenciler unun, ekmeğe; zeytinin ise zeytinyağına dönüşümünü büyük bir ilgiyle izledi. ASTED'in görme engelli koordinatörü Namık Tuncel'in öncülüğünde gerçekleşen etkinliğin ilk durağı ilçenin sevilen zeytin sanayicisi Ahmet Sucu'ya ait Özgün Zeytincilik tesisleri oldu. İşadamı Ahmet Sucu'nun öğrencilere zeytinyağlı Ayvalık Tostu'nun da bulunduğu kahvaltı ikramının ardından, fabrikaya ait üretim tesislerini gezen öğrenciler zeytinin elenip, yapraklarından ayrılmasının yanı sıra temizlenip, sıkılması ve zeytinyağına dönüşmesini anı anına izledi. Ayvalık'ın önemli zeytinyağı sanayicilerinden Mehmet Cavlı'nın da hazır bulunduğu etkinlikte; İşadamı Ahmet Sucu'nun öğrencilere zeytin çeşitleriyle, zeytinyağının türevleri hakkında bilgiler vermesinin ardından, günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Etkinliğin ikinci etabı ise; Ayvalık Ekmek ve Unlu Mamuller firmasının üretim tesisine yönelik oldu.

Burada öğrenci ve öğretmenleri firmanın yönetim kurulu Başkanı Ahmet Kebabçı başta olmak üzere firmanın gıda mühendisleri Ayşegül Pakcan ile Ufuk Can karşıladı. Firmada, başta somun ekmek olmak üzere tost ekmeği ve unlu mamuller hakkında öğrencilere bilgiler veren Pakcan ve Can iki ayrı grup halinde öğrencileri gezdirdi. Unun ekmeğe ve çeşitli gıda ürünlerine dönüşmesiyle ilgili süreci izleyen öğrenciler, daha sonra firma yetkililerine teşekkür edip, okullarına döndü. Yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel amaçlarının öğrencilere sabah kahvaltısının önemi ile eğitimin sadece okulda değil, her yerde olduğunu anlatabilmek olduğunu vurguladı. Yarının geleceği olan çocukların gelişiminde zeytinyağı tüketiminin yanı sıra düzenli beslenmenin de önemini gözler önüne sermeye çalıştıklarını kaydeden Tuncel, "Bunların yanı sıra da kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmenin önemini öğrencilerimize vermeye çalıştık. Merdivenaltı ürün olarak nitelenen nerede yapıldıkları belli olmayan ürünlerden çocuklarımızın uzak tutulması gerektiğini de ifade etmeye çalıştık" dedi.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!