Topladığı eski eşyaları satmaya kıyamadı, müze kurdu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 11:21

- Sındırgı'da antikacılığa merak sararak 30 yıl boyunca eski eşya toplayan Recep Parlak, Balıkesir'in tarihini gözler önüne seriyor - Eski dönemlere ait bindallı, gömlek ile küp, çömlek, terazi, televizyon, radyo, pikap, kömürlü ütü, tüfekler, fes ve çan gibi çok sayıda eşyayı satmaya kıyamayan Parlak, belediyenin desteğiyle kurduğu müzede binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, antikacılığa merak sararak 30 yıl boyunca eski eşya toplayan Recep Parlak, satmaya kıyamadığı bu eşyalar için belediyenin desteğiyle müze kurdu.

Antikacı Recep Parlak (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekel'de çalıştığı yıllarda küçük çaplı olarak eski eşyaları toplamaya başladığını, emekliliğinden sonra ise bu konuya iyice merak sardığını söyledi.

Sındırgı merkez ile köyleri kadar civar ilçelerden de eski eşyalara ulaştığını ifade eden Parlak, "Eski eşyalarla ilgilenmek hobi haline geldi. Buna ailem de katılınca keyifli bir uğraş oldu. Balıkesir'in birçok yerinden bize 'eski eşya var gelin alın' diye davet bile gelmeye başladı" dedi.

Yaklaşık 30 yıl boyunca eski eşyaları topladığını dile getiren Parlak, "Asıl amacım bunları satarak gelir elde etmekti ancak zamanla satmaya kıyamadım. Adeta hastalık haline geldi. Bazılarını bulduğum için çok sevinmiştim. Şimdi bu kadar sevindiğim ürünleri nasıl satarım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Belediyeden eski eşyaları sergilemesi için gelen teklifi kabul ettiğini anlatan Parlak, şunları kaydetti:

"Daha sonra mevcut mekanı tahsis etti ve 1 yıldır halka açık olarak eski eşyaları, antika denilebilecek ürünleri sergiliyoruz. Müzede Sındırgı'nın özgeçmişi Balıkesir'in tarihi var. Burada anılar var, özlem var, zor şartlar altında yaşam mücadelesi var. Vatandaşlar anılarını atmayıp saklamışlar ardından da bana verdiler. Eskilerden kalma 500 bindallı, bin göynek (gömlek), çok sayıda küp, bakır ve çanak çömlek, terazi, televizyon, radyo, pikap, kömürlü ütü, heybe, kilim, şapka, tüfek, fes ve çanlar var. Bunlar aklıma gelenler. Binlerce ürün sergiliyoruz."

Eşyaların yüzde 90'ının Sındırgı ve köylerinden toplandığını belirten Parlak, "Müzemiz halka açık ve ücretsiz. Binlerce ziyaretçi ağırlıyoruz. Gelen herkes burada mutlaka kendinden birşeyler buluyor. Geçmişinde, anılarında buradaki eşyaların mutlaka bir yeri var" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!