Satranç parka taşındı

Güncelleme Tarihi:

Satranç parka taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 14:33

Satranç parka taşındı

Haberin Devamı

BALIKESİRLİ satrançılar, "Sokakta satranç var" projesine destek verip, 75. Yıl Parkı'nda buluştu ve satranç oynadı. TSF İl Temsilcisi Erdem Uzgören, satranç parkı için yetkililerden destek istedi

Türkiye Satranç Federasyonu(TSF) tarafından "Ülkemizde doğru hamleler yapan bir gençlik için satrancı sokaklara, parklara ve meydanlara taşıyoruz" sloganıyla hayata geçirilen "Sokakta Satranç Var" projesi Balıkesir'de de büyük ilgi gördü. Balıkesirli satranççılar bu proje kapsamında 75. Yıl Parkı'nda buluşup, satranç oynadı.

Altıeylül ilçesinde bulunan 75. Yıl Parkı'nda cumartesi-pazar olmak üzere iki gün üst üste gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 60 oyuncunun yanı sıra antrenör ve hakemler de destek verdi. Parka dinlenmeye ya da gezmeye gelen vatandaşlar da satranç maçlarını ilgiyle izledi. Etkinliğe katılan tüm oyunculara TSF'nin yayınladığı "Mavi Kale" adlı dergilerden hediye edildi.

HEDEF SATRANÇ PARKI

Organizasyonu üstlenen Satranç Balıkesir İl Temsilcisi Erdem Uzgören, "Türkiye Satranç Federasyonu'nun önderliğinde gerçekleştirilen 'sokakta satranç var' etkinliğini bu yıl ikinci kez düzenledik. Etkinliğe ilgi bizi hem şaşırttı hem sevindirdi. Satranç bu proje sayesinde, Balıkesir ile birlikte ilçelerimizde de sokaklara, parklara ve meydanlara yayılmaya devam edecek" dedi.

Satranç kültürünü tüm yurda yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi amaçlayan proje ile Türkiye'nin her il ve ilçesinde satranç parkları kurulmasının da hedeflendiğini belirten Uzgören, "Balıkesir'in satranç parkına kavuşan ilk illerden biri olmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu. Uzgören, satranca gönül verenlerin proje kapsamında çektikleri fotoğrafları sitelerinde yayınlayacaklarını belirtirken, bu etkinlikle ilgili yeni proje ve önerilere de açık olduklarını bildirdi.

Coşkun YAMAN /BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!