Öğretmenler, astronomi semineri için Ayvalık'ta buluştu

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler, astronomi semineri için Ayvalıkta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 17:42

Öğretmenler, astronomi semineri için Ayvalık'ta buluştu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde Astronomi Öğretmenler Semineri'ne katılan öğretmenler güneş, ay ve gökyüzü gözlemleri yaptı.

Astronomi Öğretmenler Semineri'nin 17'ncisi 6-8 Ekim tarihleri arasında Ayvalık'ta başladı. Astronomiye gönül veren ve kendini geliştirmek isteyen öğretmenler için düzenlenen seminer kapsamında öğretmenler, bilim-fen eğitimi açısından astronominin önemi konusunda bilgi sahibi olurken güneş, ay ve gökyüzü gözlemleri yapıyor. Ayvalık Anadolu Lisesi Fen Bilgisi Öğretmeni Zehra Esra Balkan'ın katkılarıyla düzenlenen seminere Ayvalık'tan 2 olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Afyon, Bursa ve Elazığ gibi illerden toplam 50 öğretmen katıldı. İlk kez 2006 yılında başlatılan Astronomi Öğretmen Semineri'nin 3 yıl aradan sonra devam ettiği, Ayvalık'taki seminere 285 öğretmenin başvurduğu öğrenildi. Kongre düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Dursun Koçer, öğretmenlerin eğitim fakültesinde astronomi dersleri okumadıkları için bu konuları anlatmakta sıkıntı yaşadığına dikkat çekti. Temel bilimlere ülkemizde yeterince önem verilmediğini belirten Prof. Koçer, "Yurt dışında temel bilimlere Fizik, Kimya, Jeoloji, Biyoloji, Matematik ve Astronomiye çok ciddi önem veriliyor çünkü bütün bilimsel gelişmelerin geri planında temel bilimler var. Temel bilimlere eğitim sisteminde yeterli önem verilmediği takdirde bizim bilim ve teknolojide gelişmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Gökyüzünü tanıma, güneş ve güneş sistemi, ay ve güneş tutulmaları, takım yıldızlar, burçlar ve astronomi, ışık kirliliği, e-ortamda astronomi, gökyüzünde hareket ve basit gözlem tekniklerinin anlatıldığı seminer programının ardından eski köylü pazarında güneş, Cunda'da ay gözlemi ile teleskop tanıtımı ve ayna yapım atölyesi de gerçekleştirildi. Seminerin diğer günlerinde; ‘Gezegenimiz ve uydumuz, yıldızlar bilgisi, küresel iklim değişikliği, yıldız evrimi, öte gezegenler ve dünya dışı yaşam, astronominin insan yaşamına yansımaları, astronomi ve sanat, derin uzay cisimleri, astronominin bilim eğitimindeki yeri, gökyüzü fotoğrafçılığı, uzay araştırmaları gibi konular işlenecek Şeytan Sofrası'nda gün batımı izlenecek, gök atlası ve güneş atlası yapımı uygulamalı olarak gösterilecek.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!