Öğrencilere zeytinyağı semineri

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere zeytinyağı semineri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 14:07

Öğrencilere zeytinyağı semineri

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'ndeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine kaliteli bir zeytinyağının sahip olması gereken özellikler anlatıldı.

Burhaniye İlçesi'ndeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda Türkiye Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışmaları Koordinatörü, zeytinyağı tadım uzmanı Hüseyin Bozkurt ile Ulusal Kalite Ödüllü zeytinyağı üreticisi İnanç Erdoğan'ın katılımıyla Zeytinyağının Kalite Özellikleri ve Tadım Teknikleri konulu seminer düzenlendi. Katılımcılara kaliteli bir zeytinyağının sahip olması gereken koku ve tat özellikleri hakkında bilgiler verildi. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda düzenlenen zeytinyağı tadım etkinliğinde zeytinyağının yararları anlatıldı. Zeytinyağı Tadım Uzmanı Hüseyin Bozkurt, Türkiye'de çok farklı türde zeytin ve zeytinyağlarının üretildiğini belirterek, "Zeytinyağı diğer yağlara göre antioksidan etkisi bulunan tek yağdır. Kanserden korunmanın tek yolu zeytinyağı tüketimini arttırmak. Ülkemizde zeytinyağı tüketiminin artırılmasını istiyoruz. Bunun için de yararlarını anlatmaya devam edeceğiz" dedi. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, "Türkiye'deki en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği bir bölgede bulunuyoruz. Ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilere kaliteli zeytinyağının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi verdik. Bundan sonraki süreçte bölgenin gastronomi kültürünü öğrencilere tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. M. Oğuzhan İlban, zeytinyağı tadım uzmanı Hüseyin Bozkurt ile zeytinyağı üreticisi İnanç Erdoğan'a teşekkür belgesi verdi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!