Güncelleme Tarihi:
Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR’in Manyas ilçesinde çiftçiler hububat hasadı sonrası ikinci ürün ekimine başladılar.
Sulanabilme olanağı olan hububat ekili alanların biçimi ve samanını aldıktan sonra araziye
su vererek ikinci ürün ekimlerine hazırlayan çiftçiler, sonrasında silajlık mısır ve fasulye ekimi
yapıyorlar. Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, “Çiftçi arkadaşlarımız eğer ikinci ürün ekeceklerse ekinini biçtirip, samanını bir an önce tarladan kaldırıyor. Bu şekilde hemen her yıl yaklaşık 20 bin dekar alanda ikinci ürün ekimi yapılmaktadır. Çiftçilerimiz silajlık mısır üretimiyle
hayvanlarının yem desteğine katkı sağlarlarken, fasulyeyi de kurutarak pazarlama yöntemini
seçiyorlar. Ağırlıklı olarak kazak fasulyesi veya farklı tohum çeşitleri ekerek, yeşil fasulye
olarak satıyorlar. Tabi bu ekimleri yapabilmeleri için arazinin sulanma olanağına sahip olması
gerekiyor” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI