Kurtulmuş: Başkanlık meselesi, Türkiye’nin geleceği konusunda bir bütünün parçası (3)

Güncelleme Tarihi:

Kurtulmuş: Başkanlık meselesi, Türkiye’nin geleceği konusunda bir bütünün parçası (3)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 19:11

Kurtulmuş: Başkanlık meselesi, Türkiye’nin geleceği konusunda bir bütünün parçası (3)

Haberin Devamı

KURTULMUŞ: FETÖ’NUN, DEAŞ’TAN FARKI YOKTUR
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde 2016-2017 akademik yılı açılış dersini veren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ardından Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ne geldi. Bandırma İlçesi’ndeki Onyedi Eylül Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına da katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada da açılış dersini verdi. Kurtulmuş, ilk derste, 'Bilgi', 'Hikmet' ve 'İrfan' kavramlarını anlattı.
Dersin ardından gündemdeki konuları değerlendiren Kurtulmuş, Fethullahçı Terör Örgütü’nün, DEAS’tan farkı olmadığını belirtti. Kurtulmuş, "15 Temmuz'u gerçekleştiren FETÖ'cülerin DEAŞ'tan hiç bir farkı yoktur. Kendisi gibi olmayanı Müslüman saymazlar. Utanmasalar baştaki adamları peygamber ilan edecekler. Bunlar, ayrıca kapalı grupları içindekileri Müslüman olarak sayar, dışarıda kalanları insan yerine bile koymazlar. Bugün terörü besleyen işte bu teolojidir. Hedefe giden her yol mubahtır anlayışları var. Bizim için meşru olmayan ne hedef olur, ne yöntem olur. DAEŞ'in her gün onlarca insan öldürdüğünü görüyoruz. FETÖ'cüler 241 kardeşimizi şehit ettiler ama tarihte ne FETÖ'cüler gördü. Hepsi tarih sayfalarına gömülecektir" dedi.
100 yıl önce sınırlarımızın cetvelle çizildiğini kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti:
"Suriye'de Akçakale diye yerimiz var. Nusaybin ile Kamışlı'yı ayıran nedir?, Kobani diye bir yer var, karşısı Mürşitpınar. Tren yolu ayırıyor. Bunları bir asır önce bölmüşler ama gönülleri bölemediler. Balkan Savaşı öncesinde aynı bugünkü fitneyi koydular. Sen Boşnaksın, sen Kürtsün diyerek 6 asırlık imparatorluğu yıktılar. Bazen FETÖ diye geliyorlar, bazen DAEŞ diye geliyorlar. Nasıl gelirse gelsinler, biz bağımsız bir millet olarak kıyamete kadar yaşayacağız."
Törende, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Özdemir, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a, Atatürk'ü Samsun'a götüren Bandırma Vapuru'nun maketini hediye etti. Kurtulmuş, üniversite programından sonra, AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği, aşure günü programına katılarak, eşi Sevgi Kurtulmuş ile beraber, vatandaşlara aşure dağıttı.
Berktuğ ÖNCÜ- Erdem ÖZCAN- Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!