Kumbarada giysi var

Güncelleme Tarihi:

Kumbarada giysi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 15:14

Kumbarada giysi var

Haberin Devamı

BALIKESİR Altıeylül Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ilçenin çeşitli yerlerine Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Kumbarası koydu.

Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Hacıilbey mahallesinde uygulama ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Kafaoğlu, "İlk etapta ilçemizde 20 noktaya kumbara koyduk. Vatandaşlarımızın ilgisi ve desteği de bizi sevindirdi. Belirlenen noktalara 14 kumbara daha konulacak ve toplamda 34 adet kumbara ilçenin çeşitli noktalarında yerini alacak. İnsanlar ikinci el giysilerini bir başkasına vermekte zorlanıyor veya verebileceği yer bulamıyordu. Bu uygulama ile kullanmadıkları giysileri kumbaraya atacaklar. Bizlerde Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM) aracılığıyla giysileri yıkayıp, ütüleyip ihtiyacı olan vatandaşlara vereceğiz. Bazı yıpranmış olan ürünler ise öğütülerek, geri dönüşüme kazandırılacak. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve kampanyamıza destek vermesini bekliyorum" dedi.

Başkan Kafaoğlu ile kumbaralara giysi bırakan Hacıilbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, Başkan Kafaoğlu'na bu hizmet için teşekkür ederken, "Daha önce aldığımız giysileri saklamakta zorluk çekiyorduk. Artık yağmur-çamur derdimiz bitti. Şimdi vatandaş kullanmadığı giysileri bu kumbaranın içerisine atıyor. Bir hafta içerisinde kumbaranın yarısı doldu" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!