Kafaoğlu’ndan Necatibey’in Mezarına Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kafaoğlu’ndan Necatibey’in Mezarına Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 12:26

ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKANI ZEKAİ KAFAOĞLU KÜLTÜR MÜDÜRÜ MUSTAFA ÇALTI, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MESUT ERAY, HARP MALÜLÜ ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BAŞKANI HAYDAR FİLİZ VE DERNEK ÜYELERİ İLE BİRLİKTE PAŞA CAMİİ AVLUSUNDAKİ TEK ŞEHİT MEZARI OLAN YÜZBAŞI NECATİBEY’İN MEZARINI ZİYARET ETTİ.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray, Harp Malülü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz ve dernek üyeleri ile birlikte Paşa Camii avlusundaki tek şehit mezarı olan Yüzbaşı Necatibey’in mezarını ziyaret etti.
Başkan Kafaoğlu, 1914 yılında Gönen Jandarma Komutanı iken, birçok cinayetler işlediği bilinen bir katille Manyas’ın Akdoğan çiftliğinde yaptığı bir çatışma sonucunda onu vuran, ancak aynı çatışmada ağır yaralanarak şehit düşen Necatibey’in hayatı hakkında Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan’dan bilgi aldı. Başkan Kafaoğlu Necatibey’in mezarına Türk bayrağı dikti.
Başkan Zekai Kafaoğlu daha sonra Harp Malulu Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili hazırladığı resim sergisi ve müzeyi ziyaret etti.Ziyaret esnasında Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan Kafaoğlu’nu bilgilendirdi. Dernek Başkanı Haydar Filiz derneğin flamasını takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!