Güncelleme Tarihi:
BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği'nde Ege'nin iki yakasındaki şefler biraraya gelerek Ayvalık ve Yunan mutfağından örnek tatlar sunacak.
Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği kapsamında biraraya gelecek olan şef İsmail Yıldırım ve şef Giannis Pitsoulis, Ayvalık ve Yunan mutfağından örnekler sunacak. Ege'nin iki yakasının lezzet ustalarını Ayvalık'ta buluşturacak etkinlik, bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği kapsamında gerçekleştirilecek. Şef İsmail Yıldırım'ın menüsünde ahtapot külbastı, çam fıstıklı barbun ve lor kremalı profiterol üçlemesi, Şef Giannis Pitsoulis'in menüsünde ise karides saganaki, kalamar dolma ve loukoumades yer alıyor. Etkinlik Aivali Food Art'ta 5 Kasım Cumartesi günü saat 18.30'da yapılacak. Şeflerin hazırladığı farklı lezzetler katılımcıların beğenisine sunulacak.
Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF