Havran’da 19 Mayıs Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Havran’da 19 Mayıs Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 16:05

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DÜZENLENEN TÖRENLER İLE KUTLANDI.

Balıkesir’in Havran ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenler ile kutlandı.
Atatürk Anıtı‘na çelenklerin konulması ile başlayan 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kavaklı Parkta devam etti.
19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Bekteş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Tur, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nın açılış konuşmasını yapan Havran İlçe Gençlik Spor Müdürü Mehmet Yılmaz, "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk‘ün, Türk milleti için ‘bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir‘ diyerek Samsun‘a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır" dedi.
Konuşmaların ardından, şiirler okundu ve öğrenciler, çeşitli gösteriler sundular. İlçede yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Havran Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Bekteş, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un ödüllerini vermesinin ardından kutlamalar sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!