IHA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 17:43
SINDIRGI EMAN TERMAL OTEL 25 YILLIĞINA KİRALANDI
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, zarar eden bir tesisi yaptığı ihale ile hem karâ geçirdi, hem de ilçeye yeni tesisler kazandırdı.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 2008 yılında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan Eman Termal Otelde yeni dönem başlıyor. Termal Turizm alanında örnek olması için yapılan tesis hizmet alanının geniş olmasıyla zaman içerisinde Sındırgı Belediyesine ağır külfet getirdi. Yaklaşık 300 bin TL İşletme zararı olan Termal Otel 25 yıllığına ihale ile kiralandı. İhale sonunda Eman Termal yıllık 100 bin TL kira bedeli ile Sedora Tur.Org. Rek. İnş. E-Tic. Yön. Dan. Tarım. Hay. San. Ve Tic. Ltd. Şti.ne kiralandı. İhale şartnamesine göre firma İlk iki yıl içerisinde konferans salonu, toplantı salonu, türk hamamı, sauna vb. sosyal tesislerin yapımı ile devamındaki 10 yıl içerisinde de toplamda 28 oda kapasiteli tesisi 56 odaya çıkararak 4 milyon liralık bir yatırım sağlayacağı açıklandı.
Otelin devir işlemleri kapsamında yapılan mal sayımları karşılıklı mutabakata varılmasıyla sözleşme Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Sedora Tur.Org. Rek. İnş. E-Tic. Yön. Dan. Tarım. Hay. San. Ve Tic. Ltd. Şti.Müdürü Mehmet Bayrak arasında imzalandı. İlçede termal turizm alanında örnek teşkil etmesi için Eman Termal Otelin yapıldığını belirten Başkan Yavaş; “Emendere Termal Otel Sındırgı ilçesinin termal turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçede örnek teşkil etmesi ve ilk termal otel olması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hibe olarak yaptırılmıştı. İlçemizde açılan OBAM Termal Otel ve yapımı devam eden LAGUNA Termal ise Emendere Termal Otelden esinlenerek faaliyete geçirilmiş projelerdir. Bu noktada Emendere Termal yapılış amacına ulaşmış oluyor. Ancak Sındırgı gibi düşük bütçeli belediyelerde tesisleri işletmek kimi zaman sıkıntılara yol açabiliyor. Bu tür tesislerde para kazanılabilmesi için sürekli yenilenmeye açık olması, yatak kapasitesinin arttırılması ve ehliyetli bir yönetici elinin olması gerekmektedir. Belediye bütçesi ile bu şartları gerçekleştirmemizin zor olduğu gibi, aynı zamanda tesise belediyemizin diğer birimleri ile de destek sağlamak zorunda kalınıyordu. Şu an 20 personel ile hizmet vermeye çalıştığımız tesisin, hizmet alanının geniş olması sebebiyle personel yetersiz gelmekte ve yatak kapasitesi ile sosyal tesislerindeki yetersizlikten dolayı kazanç sağlanması olanaksız hale geliyordu. Turizm ehliyeti şartı aranarak da hem deneyimli kişilerin bu işin başında olması hem de ilçeye yabancı turistlerin gelmesini sağlamak hedeflenmişti. Böylece tesisin belediyemize olan işletme zararı kazanca dönüştürülecektir. Çalışan personel ise istemeleri halinde görevlerine devam edecekler. Bizler için önemli olan ilçeye yatırımcıların ve turistlerin gelmesini sağlamak. Turist sayısının artması demek, para döngüsü demek, esnafımızın para kazanması demek. İlçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bizler daha müreffeh daha yaşanabilir ve herkesçe tanınan bir Sındırgı hayali içerisinde çalışıyoruz. İlçemizin ve vatandaşlarımızın menfaatleri neyi gerektiriyorsa o şekilde kararlar almaya çalışıyoruz. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte aldığımız kararların hepsinde öncelikli olarak vatandaşlarımıza olan fayda hesaplanıyor. Bu konudaki ortak görüşümüz Turizm iş haline getirmiş bir özel şirketin tesisi daha iyi işletebileceği, Sındırgı’da daha kaliteli turizm hizmeti oluşturulmasıydı” dedi.