IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 16:56
BALIKESİR EĞİTİM BİR- SEN ŞUBE BAŞKANLIĞI 8 MART DÜNYA KADINLAR NEDENİYLE "KADINLARIN KATILMADIĞI BİR MÜCADELE DE YUTULAN LOKMA DA EKSİKTİR” SLOGANI İLE ALİHİKMET PAŞA MEYDANINDA TOPLANDI.
Balıkesir Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar nedeniyle "Kadınların katılmadığı bir mücadelede yutulan lokma da eksiktir” sloganı ile Ali Hikmet Paşa meydanında toplandı.
Balıkesir’de Eğitim Bir-Sen üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile İHH ile ortak basın açıklaması yaptılar. Eğitim Bir-Sen Balıkesir şube başkanı Mehmet Çabuk kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerilerin toplumun her kesimi tarafından dillendirildiğini fakat çözüme kavuşmadığını söyledi. Çabuk, "Sorunların müzmin çözümsüzlük sarmalında kısır döngüde kalması farklı kesimlerin konuyu acıtasyon diline çevirerek yaraya tuz mesabesindeki değerlendirmeleri meselenin uç noktalara kaymasına sebep olmaktadır. Kadına dair sorunların seküler bir mantıkla materyalist bakış açısıyla imajlar üzerinden değerlendirilmesi konunun tüm boyutlarıyla ele alınmasına engel olmaktadır" şeklinde konuştu.
Eğitim Bir-Sen Balıkesir şube başkanı Mehmet Çabuk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bazı taleplerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "Kadınlar medyanın ve ekonominin vitrin malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Bütün kadınlar eğitim ve çalışma hayatına özgür ve özgün halleriyle katılabilmelidir. Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik atılan adımlar caydırıcı ve toplum vicdanını rahatlatıcı düzeyde olmalı, yenileriyle güçlendirilmeli, can emniyeti sağlanmalıdır. Kayıt dışı istihdamın önemli bir bölümünü oluşturan kadınların iş güvencesine yönelik çalışmalar hızlandırılmalı; kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron kadın işçi çalıştırılmasına bir an önce son verilerek bunlar kadroya geçirilmelidir, bu yöndeki yasaların uygulanması için de titizlik gösterilmelidir. Kadınların çalışma hayatında doğum izni yetersiz olup uzatılmalı; süt izni kullanımındaki engeller kaldırılmalıdır. Kadının üreten bir güç olduğu kabul edilmeli ve ’tüketen ve tükenen obje olma’ anlayışı kırılmalıdır. Kadını metalaştıran zihniyete karşı kadında farkındalık oluşturmak, üreten ve ürettiğini bereketli kılan kadının merhametli elini güçlendirmek için eğitim şartları iyileştirilmelidir. Topluma rol-model olarak sunulan modern kadın tipine karşılık, kendi değerleriyle beslenmiş, inanç- bilgi ve kültürle donanmış kadın tipinin örnek olarak kendini ifade edebilmesi için kadınları desteklenmelidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınların sorunlarına odaklanma açısından bir fırsat olarak görürken, kadınları ve sorunlarını adeta bir güne hapseden anlayışı da sağlıklı bulmadığımızı ifade ediyor, başta kadın çalışanlar olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz."