IHA
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 16:01
MÜZİK ÖĞRETMENİ ONUR YAMAN İLK ALBÜMÜNÜ ÇIKARTTI
Balıkesir’li müzik öğretmeni Onur Yaman Balkan ve Ege ezgilerinden oluşan Özlem-İ Ege adını taşıyan ilk albümünü çıkarttı.
Balıkesir’li müzik öğretmeni Onur Yaman Özlem-İ Ege adını taşıyan ilk albümünü çıkarttı. Öğrencilik yıllarında kendisi için bu çocuk okumaz diyenlere inat yıllardır hep özlem duyduğu ama hep erteleyerek bir türlü çıkartamadığı albümüne kavuşan Onur Yaman hem öğretmen olduğunu hemde 2 oğlu için bir albüm hazırladığını dile getirerek "Balıkesir’de 1978 yılında doğdum. Liseyi Bursa, Savaştepe ve Edirne ve Gönen’de okudum. Üniversiteyi Niğde’de müzik bölümünü okuyarak tamamladım. Daha sonra Sakarya Üniversitesinde Folklor ve Müzikoloji dalında yüksek lisansına başladım ama bitiremedim. İlk atama olarak Balıkesir’e geldim. Balıkesir’de bir çok okulda çalıştım ve halk oyunları müziklerini icra ettim. Daha sonra zorunlu hizmet kapsamında Ağrı’da görev yaptım. Yedek Subaylığım sırasında Diyarbakır’da çalıştım ve tekrar Balıkesir’e döndüm. Şuan da İnebey Anadolu Lisesinde müzik öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Üflemeliler hariç bütün enstrümanlara hakimim. Okuldan da Çello mezunuyum ama bağlama çalışıyorum"dedi.
Albüm yapmanın yıllardır aklında olduğunu belirten Yaman "İstanbul’da değil de Balıkesir’de ikamet etmenin etkileri albüm yapmamı biraz geciktirdi. Beni dinleyenlerin ortak olarak bana sordukları soru neden albümün yok. Albüm yapmaya karar verdikten sonra İstanbul’a giderek ilk görüşmeleri yaptım. Albümde ekibi kurmak biraz zor oldu ve zaman aldı. Ekipte Türkiye’nin bir numarası Sezen Aksu ve Tarkan’ın da bas gitaristi İsmail Soyberk var. Ritimleri TRT’de çalışılan ve parmakla gösterilen Özcan Gök çaldı. Perdesiz gitarları Erkan Uğur çaldı. Elektro gitarları İlter Kurcala çaldı şuanda bütün gençlerin ekolü odur. Klarnet Göksun Çavdar, zurnaları Halil Çokyürekli çaldı. Bir parçada buzuki Osman bizlere eşlik etti. İstanbul’da çeşitli senfonik orkestralarda Viyola ve Viyolonselleri çalan arkadaşlarda albümde bizlere katkı sağladı. Kabak kemaniyi Uğur Önür çaldı. Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından 6 Balkan ve ezgilerinden oluşan albümümüz meydana geldi. Parçalarımızı seçerken çok az söylenilmiş türküleri seçtim. Albümün adını Özlem-i Ege koydum. Özlem eşimin Ege ise oğlumun ismi. Albümün yapımı kendi imkanlarımla ve özellikle kardeşim Erdem Yaman’ın büyük desteği ile yaptım. Bu hayatta iki oğlum var onlara bırakabileceğim bir eser var artık. Ne kadar söylerseniz söyleyin havada uçup gidiyor ama ben bu hayattan göçüp gitsem de arkamda kalacak çok ciddi bir eser, bir izim var. Çünkü tüm Türkiye’de kabul gören bir albüm oldu ve çok başarılı olduğunu söylüyorlar. Genco Arı bu albüm için yazı yazdı. Türkiye’de bütün türküler ya orta Anadolu yada Doğudan geliyor. Ege türkülerinde birden fazla albümü olan ve bunu sürdüren sadece Tola Çandar var. Bende Ege türküleri üzerine araştırma yapıyorum çünkü bu konuda büyük bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Benim için okumaz dediler yıllar önce müzik öğretmeni de oldum albümde yaptım.İyi bir çalışma ortaya koyduğumuz düşünüyorum kararı dinleyenler verecek"şeklinde konuştu.