Edremit MYO’da Mezuniyet Sevinci

Güncelleme Tarihi:

Edremit MYO’da Mezuniyet Sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 16:18

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEK OKULU 20. DÖNEM MEZUNLARI DÜZENLENEN TÖREN İLE KEP ATARAK VEDA ETTİLER.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu 20. Dönem mezunları düzenlenen tören ile kep atarak veda ettiler.
Bilgisayar Programcılığı, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Makine, Mekatronik, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi bölümlerinden mezun olan öğrenciler Edremit Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tören ile mezun oldular. Düzenlenen törene Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kerim Özdemir, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Davetlilere seslenen Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. İlban “Çok onurlu ve gururlu bir gün. Hüzünlü sevinçli bir gün. Şunu belirtmek isterim ki biz çok büyük bir aileyiz. Balıkesir Üniversitesi mensubu olarak, aynı zamanda Edremit Meslek Yüksek Okulu Mensubu olarak çok büyük bir aileyiz. 20 dönemde 3 bine yakın mezun verdik. Her gittiğimiz yerde Edremit Meslek Yüksek Okulunun birer neferleri olarak öğrencilerimiz, hatta abilerimiz ile karşılaştık. Dolayısıyla böyle büyük bir ailenin ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. “dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “ Sevgili Yüksek Okul Müdürümüzün söylediği gibi, Yüksek Okulumuz Türkiye’de ilk 50’nin içinde. Ama ben şimdiden şu konuda söz veririm ki yüksek okulla yerel yönetimin birlikte çalışması neticesinde bunu ilk ona, hatta ilk üçe çok kısa bir sürede içinde taşıyacağımızdan ben adım gibi eminim.” Dedi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise “Balıkesir üniversitesi bilindiği gibi, asırlık geçmişe sahiptir. Balıkesir Üniversitesinin temellerini 1910’da kurulan Karasi Muallim Mektebi oluşturmaktadır. Daha sonra, Necati Eğitim Enstitüsü olarak eğitim faaliyetini sürdürmüş, daha sonra 1992 yılında da Balıkesir Üniversitesinin kuruluşu ile de bu eğitim kurumumuz Balıkesir Üniversitesinin bir fakültesini oluşturmuştur Necatibey Eğitim Fakültesi. Balıkesir’in engin bir eğitim geleneği vardır.”dedi.
Daha sonra okul ve bölüm birincilerine Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kerim Özdemir başarı belgelerini sundu. Okul ikincilerine ise Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka belgelerine vererek başarı diledi.
Dereceye giren öğrencilerin ardından mezun olan bütün öğrencilere başarı belgeleri bölüm öğretmenleri tarafından verildi. Programın son bölümünde ise öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte keplerini havaya atarak mezuniyetlerin kutladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!