Dünya Devlerine, Türkiye’nin Gübre Sektörünü Anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Dünya Devlerine, Türkiye’nin Gübre Sektörünü Anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 13:56

BAĞFAŞ, dünya devlerine Türkiye'deki gübre sektörünü anlattı.

BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Memiş, Prag’da düzenlenen, dünyanın en büyük gübre üreticisi ve satın almacılarının buluştuğu, ‘Argus FMB Doğu Avrupa Gübre Konferansı’nda Türkiye gübre sektörünü anlattı.
Türkiye’nin en çok ihracat yapan kimyevi gübre şirketi BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş., Prag’da düzenlenen ve 40 ülkeden 180 şirketten 300 delegenin yer aldığı ‘Argus FMB Doğu Avrupa Gübre Konferansı 2015’e katıldı. Dünyanın önde gelen büyük gübre üreticileri, satın almacıları ile sektöre hizmet veren gemi ve sigorta brokerlarının bir araya geldiği üç günlük konferansa BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Memiş konuşmacı olarak katıldı. Memiş, Türkiye’nin gübre talebi ve ihracat rotaları, yıllık üretim kapasiteleri, pazardaki gelişmeler ile BAGFAŞ’ın Türkiye kimyevi gübre pazarındaki rolünü anlattı.
BAGFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Memiş, “BAGFAŞ, Türkiye’de sektör lideri ve fosfatlı gübrelerin piyasa fiyatını belirleyici kurumdur. 2015’in ilk altı ayında ulusal piyasadaki payımızı yüzde 100 arttırırken, yine bu yıl açtığımız granül CAN-AN (660 kt) tesisiyle üretim kapasitemizi de yüzde 100 arttırdık. BAGFAŞ olarak bu başarımızı sadece ulusal pazara değil global pazara odaklanmamıza borçluyuz” dedi. Rıdvan Memiş konuşmasında, “Türkiye’de gübre stratejik bir ürün iken gübre üretimi stratejik yatırım sayılmamaktadır. Oysa ki gübre ve gübre hammaddesi ithalatı tek başına yıllık 1.5 milyar USD seyiyesindedir. Gübre üretim tesisleri sayesinde gübre ve gübre hammaddesi ithalatını düşürerek ülkemizin döviz rezervlerine oldukça önemli katkıda bulunmaktayız. BAGFAŞ, bu yıl Bandırma’da çok önemli bir yatırımla ürün gamını ve üretim kapasitesini daha da arttıracak iki yeni tesisi ile hem ülkemizin dış ticaret açığının kapatılmasına katkıda bulunacak, hem Bandırma ve Güney Marmara Bölgesinin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak. Ayrıca yaklaşık 100 mühendis ve teknisyen dahil olmak üzere bölge halkına yeni iş olanakları yaratacaktır. Topraklarımızın verimliliğini, tarlalarımızın kullanım ömrünü arttıracak yaratıcı çözümler üretmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!