IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2015 10:49
BALIKESİR’İN BURHANİYE İLÇESİNDE, LOKANTACILAR, İLGİYİ ARTIRMAK İÇİN YEMEK ÇEŞİTLERİNİ ARTIRIRKEN, GÜRCAN ERSOY DA HAFTANIN BİR GÜNÜNÜ KEŞKEK GÜNÜ İLAN ETTİ. YÖREDE DÜĞÜNLERİN VAZGEÇİLMEZ YEMEĞİ OLAN KEŞKEĞİN ÇOK SEVİLDİĞİNİ ANLATAN ERSOY, OĞLAK TANDIR VE İŞKEMBE YAHNİ DE HAZIRLADIĞINI ANLATTI.
BALIKESİR (İHA)Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, lokantacılar, ilgiyi artırmak için
yemek çeşitlerini artırırken, Gürcan Ersoy da haftanın bir gününü Keşkek Günü ilan etti. Yörede düğünlerin vazgeçilmez yemeği olan keşkeğin çok sevildiğini anlatan Ersoy,
oğlak tandır ve işkembe yahni de hazırladığını anlattı.
Burhaniye de, belediye, lokantacıların zeytinyağlı yemeklere ağırlık vermelerini isterken, lokantacılar da ilgiyi artırmak için yöresel ev yemeklerine yöneldi. Köfteci Gürcan Ersoy da, haftanın bir gününü keşkek günü olarak belirledi. 3 kuşaktan bu yana köfteci olduğunu anlatan 37 yaşındaki Gürcan Ersoy,” Yöremizdeki düğünlerin sevilen yemeklerini hazırlamaya başladık. Bunların başında keşkek yemeği geliyor. Keşkeği, pirinç pilavı ve nohutla birlikte servis ediyoruz. Keşkek günü olduğunu da lokantanın camına yazarak duyuruyoruz. Ayrıca, oğlak tandır, işkembe yahni, Arnavut ciğeri ve kuru fasulye de hazırlıyoruz. Bunun yanı sıra ızgara köfte çeşitlerimiz var. Her gün 4 çeşit çorba hazırlıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz” dedi.