Burhaniyeli çiftçilere destekler anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli çiftçilere destekler anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 12:48

Burhaniyeli çiftçilere destekler anlatıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün öncülüğünde düzenlenen toplantıda üreticiler kırsal destekleme uygulamaları konusunda bilgilendirildi.
Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanları, Burhaniye Kaymakamlık Salonu'nda düzenlenen toplantıda üreticilere desteklemeler hakkında geniş bilgiler verdi ve soruları yanıtladı. Toplantıya zeytin üreticileri, hayvancılar ve tarımsal işletme sahipleri katıldı. Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, yöredeki vatandaşların desteklemelerden daha çok yararlanmalarını istediklerini ve bunun için yardımcı olmaya hazır olduklarını bildirdi.
TKDK uzmanları Mesut Dur ve Yılmaz Açıkyer, katılımcılara büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, süt ve besi işletmeleri, kırsal turizm, ürün işleme, paketleme tesisleri ve zeytinyağı fabrikalarına yapılacak desteklemeler konusunda bilgiler verdi. Yatırımın çeşidine göre yüzde 70'e kadar destek verildiği bildirildi. İPARD-2  programı konusunda geniş açıklamalar yapan uzmanlar, üreticilerin başvuru öncesi hazırlık yapmalarını istedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!