Burhaniyeli çiftçilere 2 milyon lira destek

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli çiftçilere 2 milyon lira destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 17:19

Burhaniyeli çiftçilere 2 milyon lira destek

Haberin Devamı

TARIM ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'nun (TKDK) Balıkesir genelinde 21 projeye 10 milyon lira hibe desteği vereceğini açıkladı. 2 milyon liralık tutarın ise Burhaniye İlçesi'nde yatırım yapacak 4 yatırımcıya ayrıldığı belirtildi. TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü, IPARD 2. etabının 1. çağrı döneminde destek vereceği projeleri 30 Mart 2017 tarihinde açıklamıştı.

TKDK Balıkesir İl Koordinatörlüğü,  Balıkesir Altın Otel'de sözleşme imza töreni düzenledi. Tören, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Zahit Döğdü , Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve destek almaya hak kazanan yatırımcıların katılımıyla gerçekleştirildi. Balıkesir genelinde hibe desteği için başvuran  yaklaşık 160 projeden 21 tanesinin desteklenmeye hak kazandığı, IPARD 2. etap 1. çağrı döneminde, bu projelere 10 milyon lira  hibe desteği verileceği belirtildi. Hibe desteği tutarının 2 milyon lirasının Burhaniye'de zeytinyağı üretimi konusunda yatırım yapacak olan Uğur Özdemir, günej enerjisi panelleri ile elektrik üretimi konusunda yatırım yapacak olan Cüneyt Yüksel ile arcılık ile ilgili yatırım yapacak olan Hasan Yılancıoğlu ve Selma Güven'e verileceği açıklandı.

Konu hakkında açıklama yapan Proje ve Yatırım Uzmanı Belediye Meclis Üyesi İsmail Çancı "Yeni iş kurmak, işini geliştirmek veya işini modernleştirmek isteyen çiftçilerimizin, yatırımcıların ve müteşebbislerin AB standartlarındaki yatırımlarının Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumunca yüzde 70'e varan hibe destekleri ile teşvik edilmektedir. Bu tip desteklerin Türkiye ve Balıkesir ekonomisi için çok önemli olduğu bilinmektedir. Bölge istihdamını tetikleyen bu tip teşviklere çiftçilerimizce ve müteşebbislerce ulaşımın kolaylaştırılması için yerel otoritelerin de katkı sağlaması gerekmektedir. Yapılacak yatırımların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!