Bigadiç'li engelliler Çanakkale'yi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bigadiçli engelliler Çanakkaleyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 10:41

Bigadiç'li engelliler Çanakkale'yi gezdi

Haberin Devamı

BİGADİÇ Engelliler Derneği, "Bigadiç Engelsiz Buluşma Alanı" projesi kapsamında ilçede yaşayan 164 engelli vatandaş için Çanakkale gezisi düzenledi.
Bigadiçli engelliler, Bigadiç Engelliler Dernekği Başkanı Muhammet Okçuoğlu, Proje Koordinatörü 75. Yıl Eti Holding İlkokulu Müdürü Recep Saylak, dernek yönetici ve üyeleri ile birlikte, Çanakkale Şehitler Abidesi, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, deniz savaşlarının geçtiği bölge, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arıburnu, Mehmetciğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Atatürk'ün yaralandığı gözetleme yeri, Yeni Zelanda Anıtı ve Mezarlığı, Bigalı Köyü Atatürk Evi olmak üzere şehrin tarihi yerlerini gezdi. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı yerleri görme fırsatı buldu.
Proje Koordinatörü 75. Yıl Eti Holding İlkokulu Müdürü Recep Saylak, düzenledikleri gezinin, aylarca evinde kapalı yaşayan engelliler için son derece verimli geçtiğini belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama bağlanması noktasında yapılmış olan bu gezi, Çanakkale“nin ruhuyla birleşince, azmin ve kararlılığın bir çok engeli aşabileceğini ortaya koydu. Yorgunluk belirtisi bile göstermeyen engelli vatandaşlarımızın gözlerindeki sevinç ve mutluluk bir kez daha onların engel tanımadıklarını gözler önüne serdi. Sosyal yaşama ve topluma kazandırma adına bu tarz gezilerin son derece faydalı ve isabetli olacağını gördük. Bu tür sosyal aktivitelerimiz devam edecek" diye konuştu.
Hilmi DUYAR / BİGADİÇ, (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!