Güncelleme Tarihi:
BALIKESİR Üniversitesi (BAUN) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Aslan, fakülteyle sağlık uygulama ve araştırma hastanesinin eksiklerini, fazlalıklarını geçmişte yapılan hataları ve geleceğe yönelik projeleri anlattı. Dekan Aslan, yoğun bakım ünitesinin personel eksikliğinden çalışmadığını açıklarken, acil servisin bu ay açılacağını, deney hayvanları laboratuvarının tamamlandığını, hizmete girmesi için veteriner ataması beklediklerini söyledi.
BAUN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Aslan, kurumla ilgili açıklamalar yaptı. Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin 30 milyon liraya yakın borcu olduğunu, hastanenin tekrar ayağa kalkması için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığı ile afiliasyon protokolü imzaladıklarını kaydetti. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçen yıl şubat ayında atandığını, dekanlık görevine gelir gelmez yaptırdığı anket çalışmasında Balıkesir Tıp Fakültesi'nin yüzde 3 oranında tanındığının belirlendiğini söyleyen Aslan, afiliasyonla fakültenin tekrar ayağa kalkacağını, hedeflerinin ülkenin aranan fakültesi haline gelmek olduğunu söyledi.
Faküte için kısa, orta ve uzun dönemli projeler hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Aslan, "2015 yılında göreve geldiğimde afiliasyon tıkanmış, çıkmaza girmişti. Yaptığım girişimler sonucu, hastanenin 30 milyon liraya yakın borcu daha da artmadan, hastane yönetilemez hale gelmeden Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığı ile afiliasyon protokolü yapıldı. Protokolün amacı, ilk etapta hastanemizin eksiklerinin tamamlanması, mevcut borcun sıfırlanması üzerine kuruldu. Ultra modern yoğun bakım ünitelerimiz var, ama uzman yok, çalıştıramıyoruz. Yarıdan fazlası kapalı. Balıkesir'de yoğun bakım arayan pek çok insan var. Başka hastanelerde uygun olmayan, modern olmayan şartlarda insanımıza yoğun bakım hizmet verilmeye çalışılıyor. Biz burada çok güzel olan ünitelerimizi kapalı tutuyoruz. Ülke kaynakları israf ediliyor. Acil servisimizin ultra modern düzeyde yapısı var, bütün Balıkesir'in acil hizmetlerine kaliteli düzeyde hizmet edebilir. Ne yazık ki eleman eksikliği nedeniyle hizmet verememiş. Acil servisimizi bu ay içinde açacağız. Afiliasyon Protokolü fakültemizin ileriye gitmesi için kuruldu. Başka hastanelere hizmet etmesi için değil" dedi.
PROJELERİ ANLATTI
Dekan Prof. Dr. Aslan, Tıp Fakültesi'ne geldiğinde fiziki inceleme yaptığını, diyaliz ünitesinde kullanılmak üzere alınmış çok sayıda solüsyonun depolarda son kullanma tarihinin geçtiğini gördüğünü ve bu konuda soruşturma açıldığını belirtti. Deney hayvanları laboratuvarının tamamlandığını, hizmete girmesi için veteriner ataması beklediklerini söyledi. İleriye yönelik projeleri de anlatan Aslan, Tıp Fakültesi'ndeki öğrencilerin Ulusal Program Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Müfredat Belirleme Sistemi (TUKMOS) entegrasyonu ile eğitime tabi tutulacaklarını vurgulayıp, "Morfoloji binası için Kalkınma Bakanlığı'ndan ek ödenek istedik. Üniversite yerleşkesi içinde ve şehre gidiş gelişlerde kullanılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 2 otobüsü hibe aldık. Radyoloji bölümündeki uzun vadeli randevular yönetimsel olarak yeniden organize edilerek bekleme gün sayısı sıfıra indirildi. Gelecek hedefimiz ise, felç merkezi ve mikro cerrahi ünitesi ile hizmete vermek, fakültemiz ve hastanesinin uluslararası akreditasyonudur" diye konuştu.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF