Başkanlardan darbecilerle ilişkilendirme tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkanlardan darbecilerle ilişkilendirme tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 18:29

Başkanlardan darbecilerle ilişkilendirme tepkisi

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bazı gazetecilerin bazı fotoğrafları kullanarak kendilerini darbecilerle ilişkilendirdiğini belirterek, buna tepki gösterdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde darbe girişimini lanetleyen ortak bir bildiri hazırlanıp, kamuoyuna açıklandı. Meclis'te konuşan Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza, gazetecilerin bazı fotoğrafları kullanarak kendilerini darbeciler ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilendirdiğini iddia etti.
Darbe girişimi sonrasında tutuklanan Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk ile daha önce belediyeyi ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları gazete ve internet ortamına koyarak kendisinin darbecilerle ilişkilendirilmek istenmesine tepki gösteren CHP'li Mirza, şunları söyledi:
"Bazı basın organlarında durumdan vazife çıkarmak isteyenler var. Benim üs komutanıyla çekilmiş bir resmimi koyarak buna imalı yorumlar yapanlar var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın; tutuklanan komutanlarla çekilmiş resimlerini koyarak bundan ima yoluyla faydalanmak isteyenler var. Bunlara fırsat vermememiz gerekmektedir. Dolayısıyla sağa sola tacizde bulunulmasını engellemek gerekmektedir. Provokasyon ortamları yaratmamak gerekmektedir."
"VATANDAŞ ONLARA İTİBAR ETMİYOR"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, kendisi hakkında da resmi ziyaretlerde çekilen çeşitli fotoğraflar eşliğinde benzer yayınlar yapıldığını belirtti. Başkan Uğur, şunları söyledi:
"Bazı gazeteci bozuntuları bunu yapıyor. Kendilerini gazeteci zannediyorlar, resimleri koyuyorlar. Olacak tabi. Bir belediye başkanı iki yılı geçkindir görev yapıyor. Resmi törenler, merasimler vs resmimiz oluyor tabi. Onları kullanarak, 'Belediye başkanı da bunlarla beraber' gibi yayınlara milletimiz de itibar etmiyor. Onlar kendi kendilerini tatmin ediyorlar. Bunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Maalesef ulusal basın da böyle bir yayın yok. Ama maalesef yereldeki bazı gazeteci bozuntuları bu şerefsizliği yapıyorlar. Onlara vatandaşımızın itibar etmediğini ifade ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!