IHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 18:38
BAŞKAN UĞUR BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELEREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Balıkesir’deki medya mensuplarıyla bir araya geldi. Çay Deresi projesinin tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir’in bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini ve haftada 100 bin kişinin Balıkesir’e geleceğini planladıkları söyledi.Bandırmadaki limanın bitmesiyle Balıkesir’in önümüzde 8-10 yıl içinde ihracat hacminin 20-30 milyar dolar seviyelerine ulaşacağını ve Bandırma Limanının Türkiye’nin vizyonu olacağını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Balıkesir’in büyükşehir olduğuna dikkat çekerek ".Bizde dedik ki Benim Şehrin Balıkesir , bütün şehri kucaklayan bir anlayışla büyükşehir olarak hareket ediyoruz.Balıkesir’deki 20 ilçe belediye başkanımızla karşılıklı istişare ederek ortak akılla kararlarımızı alıyoruz ve hizmet etmeye geleceğin Balıkesir’i ni hazırlamak için çalışıyoruz.Marta ayının 14’ünde 20 Belediye başkanımızla birlikte MİPİM’e dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına gideceğiz. 45 gün sonra 2 yılımızı doldurmuş oluyoruz.Bu sürede 20 ilçemize yaptığımız bir çok hizmetler var.Suyu akmayan Ayvalık’ta suları akıttık.Yakında ihaleye çıkacağımız Cunda köprüsü var, orada açacağımız 120 metre genişliğindeki bir kanal, 200 metrelik bir köprü ile 6 metrelik teknelerin geçebileceği bir köprü. İstiyoruz ki Ayvalık bir dünya markası olsun.MİPİM’e giderken Ayvalıkla ilgili kuruvazer liman projemizi maketimizle beraber götürüyoruz.Geçen yıl 9 metre stant tutmuştuk bu yıl 36 metrelik bir stant tuttuk.Bizde gelişmiş ülkelerin projeleri gibi, projelerimizi maket haline getirdik.Maketler çok profesyonelce hazırlanmış, MİPİM’e 11 maketle gidiyoruz.Burhaniye’de, amfi tiyatro, stadyum, park düzenlemesi çok önemli yatırımlar.Edremit Belediye Başkanıyla geçen hafta bir toplantı yaptık ve Edremit için yapılması gerekleri sorduk.Ben AK Parti’liyim ama CHP’li olsun MHP’li olsun bütün belediye başkanlarımızla ortak akıl içinde hareket ediyoruz.Kamil Saka Başkan Edremit’e büyük bir meydan istediğini söyledi.Bu meydanın olması için ise oto garın kalkması gerektiğini belirtti.Burasıyla ilgili proje çalışmaları başladı.Otogarın yapılacağı yerde bize gösterildi.İnşallah modern bir otogara Edremit’i kavuşturacağız.Yine Havran çayının üzerinden bir köprü inşallah yapacağız, onunda ihalesine kısa sürede çıkılacak"dedi..
ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIYOR
İlçe Belediyeleri çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur "Sındırgı için Yine Sındırgı için meydan düzenlemesi gerekiyor. Sındırgı’da yeni Belediye Binası tamamlanıyor.Oranında projesi tamamlandı ihalesi ayın 25’inde.Geçen hafta Sındırgıya gittiğimde baktım ve burası Davos olabilir dedi.Havası, suyu, termaliyle,ormanıyla her şeyiyle harika. Orasıyla ilgilide Türkiye’nin, Avrupa ve dünyanın huzur evlerine ihtiyacı var.İnsanlar yaşlandıktan sonra çocuğu bakmıyor, parası da var istiyor ki gece tansiyonu çıktığında bakılsın.Avrupa’dan bin avro 2 bin avro verecek zenginler bu yaşlılar için huzur evleri yapalım paralı insanları buraya çekelim.Allaha çok şükür kuraklıkta çekmiyoruz bütün dünya susuzluk çekerken biz sıkıntı çekmiyoruz bütün göletlerimiz barajlarımız dolu.Bigadiç Belediyesi de bir meydan istiyor.Pazar yerini Büyükşehir’e devrederek burasını da biz otoparkıyla modern bir meydan haline getireceğiz. Buranında projesini hazırladık.İnşallah Bigadiç’i de güzel bir meydana kavuşturacağız.Çünkü şehirler meydanları ile anılıyor.Meydanı olmayan şehir şehir değil.Biz Zağnos Paşa Meydanını meydan yapmak istiyoruz.Zağnos Paşa Caminin, Karesi Türbesi’nin, Zağnos Paşa Hamamının ve oradaki tarihi binaların restore edilerek, tarihi dokunun ortaya çıktığı bir meydan yapalım istiyoruz"şeklinde konuştu.
BASKİ’nin de kurulduğu günden buyana bir çok taktire şayan işler gerçekleştirdiğine dikkat çeken Başkan Uğur "Akçay,Bigadiç, Havran, Edremit Narlı, Altınoluk,Gönen, Savaştepe,Kepsut,Susurluk, Bandırma’nın Aksakal buraların atık su arıtma, aynı zamanda içme suyu şebekesinin yapımı buralarla ilgili 11 tane arıtma tesisinin ihalesine çıkıyoruz. Bunların toplam değeri 125 milyon lira. Bunların finansman ve projeleri hazır. Hepsinin temelini Nisan’da atacağız inşallah.Yine arıtma çeşmesi yapıyoruz arsenikli sularda 50 mahallede.Bu çeşmelerden 30 tanesi tamamlandı.Bu mahallelerimizi ziyaret edeceğiz ve o çeşmelerden birer bardak su içeceğiz.Savaştepe’deki Alpastan Türkeş Parkını düzenliyoruz ve buranında adını Alparslan Türkeş ve Şehit Madenciler Parkı olarak düzenliyoruz.Yine Susurluk Buzağılık Köprüsü çok güzel oldu.Hayvan Barınağımız İvrindi ilçemizde. Yılda 5 bin sokak hayvanını rehabilite edebileceğimiz modern bir barınak olacak.Tabiki Marmara ve Avşa Adası önemli.Oranın içme suları, kanalizasyonları çocuk parkları,spor alanları çalışmaları sürüyor. BADO sizi 25 dakikada sizi adaya ulaştırabiliyor"dedi.
HER HAFTA 100 BİN KİŞİ GETİRECEĞİZ
Çayderesi Rekreasyon alanıyla birlikte Balıkesir’in bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini belirten Başkan Uğur "Balıkesir Çayderesi rekreasyon alanında şuan da 8 müteahhit çalışıyor.İstiyoruz ki Çayderesinin ilk etabı Ağustos ayında bitmiş olsun.Eğer siz gerçekten cazibe merkezi olursanız insanlar buraya gelecek.Benim hedefim her hafta en az 100 bin kişiyi çevre illerden Balıkesir’e getirmek.Balıkesirlileri de Bursa’ya İzmir’e göndermemek.Sabancı’ya verdiğimiz yerde 155 iş yeri açılacağı açık hava AVM’sine başlandı.Hilton yetkilileri de geldi. Bir şehrin cezibe merkezi olması için sosyal hayatının da olması lazım.Balıkesir’in sosyal hayatı olan yaşanılır bir şehir olması lazım, bütün gayretimizde bu.Hilton ve Sabancı’nın da gelmesi bunlar Balıkesir için önemli yatırımlar.Mayıs ayında da Çamlık rekreasyon alanının ihalesine çıkacağız. TUBİTAK Bilim Merkezimizin projesini onayladı.Balıkesir’de tarım ve hayvancılık var bu hayvansal atıkları enerjiye dönüştürmek istiyoruz.Hem çevreyi koruyalım, hemde biyogaz dan elektrik elde edelim. Artık Balıkesir’de en az 4 tane biogaz için düğmeye basacağız.Balıkesir Gökköy’de ki Lojistik köy aynı zamanda Bandırma limanı buradan daha kolay hızlı ve ucuz şekilde nakliyatlar gerçekleştirilecek.Biz çevreyi kirletmeyen bir çevreci sanayimiz olsun istiyoruz.Bu dünyada nerede var Rotterdam da var.Rotterdam yetkilileri ile görüşüyoruz onları Balıkesir’e davet ettik.Bandırma ve Balıkesir de incelemelerde bulundular.Rotterdam limanı 45 km uzunluğunda.Burada 6 tane petrol rafinerisi var, 50 kimya tesisi var. 445 milyon ton hacminde bir liman.OSB ile liman aynı işletmede, bizde ise her firma yaptığı iskeleyi limanı kullanıyor. Orası ortak kullanımlı denetimli bir liman.Bizde bu işleri yaparken Bandırma Belediyesi ile oturup konuştuk ve ortak akılla hareket ettik.Tüm inceleme ve tetkikler yapıldı ve bunu Bandırma Belediyesi ile paylaştık"dedi.
GELECEĞİN İSTANBUL’U BALIKESİR
Bandırma’nın bir çok yatırımcının dikkatini çektiğine işaret eden Başkan Uğur "Kale gurubu burada Bandırma belediyesinden yer aldı.Burada insansız hava araçları, jet motorları yapmak Silah sanayini kurmak için hazırlık yapıyor.Öyle bir konumdayız ki biz yollar otoyolları, demiryolu, doğal gaz her şey geliyor.Biz Balıkesir’i iyi planlayıp organize etmezsek ne olur İstanbul gibi olur.Biz 1 milyon 200 bin olan nüfusumuzu 2050 yılında en az 5 milyonluk bir Balıkesir düşünüyoruz.Biz TUBİTAK ile Balıkesir deki deprem ile ilgili bir protokol yaptık.onların başkanı geldiğinde geleceğin İstanbul’u Balıkesir dedi.Bizimde o zaman Balıkesir’i hazırlamamız lazım.Bizim Bandırma’da hesap ettiğimiz 8-10 yıl içinde en az 20-30 milyar dolar ihracat yapan liman ve sanayi düşünüyoruz.45 kişilik bir ekiple Rotterdam a bir çıkartma yaptık.Bu Port Of Rotterdam’ın 5 limanı var dünyada ve bun limanları gösteren haritaya Balıkesir’i de koymuşlar.Bir taraftan Ulaştırma Bakanlığı, Altyapı Genel Müdürlüğü, İç Denizler Genel Müdürlüğü’yle bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla, bir taraftan Tarım Bakanlığı’yla görüşüyoruz. Port Of Rotterdam’ın dünyada beş tane limanı var. Bir noktayı da Balıkesir’e koydu. Balıkesir önemli bir yer biz burada varız diyorlar. Dünyanın en büyük sanayi limanı ve çok iyi denetleniyor. Bizde çevreye zarar veren bir yatırımı kabul etmeyiz. Liman yetkilileri yatırımcılar arasında bir anket yapmışlar. Bandırma’ya liman yaparsak buraya yatırım yapar mısın diye sormuşlar. Yatırımcılar Bandırma’ya geleceklerini belirtmişler. Türkiye’ye döndüğümüzde Port Of Rotterdam’dan bizi aradılar. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Hollanda’ya bir günlük çalışma programının olduğunu söylediler. Kendilerinin bu projeyi Hollanda devlet programına aldırdıklarını ifade ettiler. Bende Ankara’ya gittim, Başbakanımıza projenin detaylarıyla ilgili bilgi verdim. İyi niyet sözleşmesi imzaladık. Hollanda Başbakanın bunu programına aldığını söyledik. Başbakan, bizim de heyette yer almamızı istedi. Bakanlarımızla da bu konuyu görüşüp, kendilerine bilgi verdim. Rotterdam’daki program dönüşünde Başbakanımız, proje için Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ı görevlendirdi. Bu da projenin devletimiz tarafından da benimsendiğini gösteriyor” dedi.
Genel Sekreter Osman Yenidoğan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının da yer aldığı toplantının sonunda Başkan Uğur soruları yanıtladı.