Bandırma’daki Tarihi Yapı, Kültür Ve Sanat Merkezi Oldu

Güncelleme Tarihi:

Bandırma’daki Tarihi Yapı, Kültür Ve Sanat Merkezi Oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 13:00

BANDIRMA İLÇESİNDE, TEDAŞ’A AİT VE DEPO VE ELEKTRİK ÜRETİM MERKEZİ OLARAK KULLANILAN TARİHİ BİNA, BELEDİYE TARAFINDAN RESTORE EDİLEREK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ BİNASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ. RESTORASYONU TAMAMLANAN BİNA TESLİM EDİLMEYİ BEKLİYOR.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Tedaş’a ait ve depo ve elektrik üretim merkezi olarak kullanılan tarihi bina, belediye tarafından restore edilerek kültür ve sanat merkezi binasına dönüştürüldü. Restorasyonu tamamlanan bina teslim edilmeyi bekliyor.
Uzun süre elektrik üretim merkezi ve depo olarak kullanılan ve bir süre atıl vaziyette kaderine terk edilen bina ile ilgili Tedaş’ın açtığı tapu iptal davası belediye lehine sonuçlandıktan ve Yargıtay tarafından da onaylandıktan sonra belediyenin açtığı ilaheyi bir şirket kazandı ve belediye bünyesinde restorasyon işlemleri tamamlandı. Şu günlerde etrafında koruma bariyerleri ve içinde bekçi mevcut olan binadaki tüm çalışmalar tamamlandı.
ASANSÖRLÜ ENGELLİ TUVALETİ İNŞA EDİLDİ
Belediye bünyesinde kültür ve sanat merkezi olarak hazırlanan binanın bahçesinde ise vatandaşları bir sürpriz bekliyor. Bahçe kısmında yerin altında bulunan tuvaletler modernize edilirken, engelli kişiler için de modern bir asansör sistemi inşa edildi. Kültür ve sanat merkezine gelen engelli kişilerin rahatça kullanabilmesi için tasarlanan tuvaletler şimdiden halkın beğenisini topladı. Binanın tarihi dokusunun tamamen korunduğu gözlenen restorasyon çalışmaları ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.
1929 YILINDA ELEKTRİK ÜRETEN BİR FABRİKAYDI
Binayla ilgili bilgiler veren belediye yetkilileri, “Binanın giriş kısmındaki 60 metrekarelik bölümünde bekleme ve sergi salonu yer alıyor. Bunun devamında 182 metrekarelik ana salonda seyirci yerleri ve sahne bulunuyor. Toplamda 204 kişilik bir kapasite ile hizmet verecek olan salonumuzun sahnesi 35 metrekareyi kaplıyor. Ayrıca salonumuzun çevresinde yaklaşık 25 araçlık bir park yerimiz mevcut. Bu bina, bilindiği gibi, 1929 yılında dönemin belediye başkanı Servet Bey tarafından, ilçenin elektrik ihtiyacını karşılaması için mazotla çalışan bir elektrik üretim fabrikası olarak kullanılmış ve sonrasındaki yıllarda depo olarak faaliyet göstermişti” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!