Balıkesir satrançla şenlendi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir satrançla şenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 14:04

Balıkesir satrançla şenlendi

Haberin Devamı

TÜRKİYE Satranç Federasyonu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Sokakta Satranç Var" projesi, Balıkesir'de de büyük katılımla gerçekleştirildi.

Satranç kültürünü tüm yurda yaymayı, tanıtmayı, sevdirmeyi, Türkiye'nin her il ve ilçesini satranç parkları ile buluşturmayı hedefleyen projenin Balıkesir'deki merkezi Altıeylül 75. Yıl Parkı oldu. Balıkesirli satranççılar parkta buluşup, saatlerce satranç oynadı. Yeni eğitim öğretim yılı ve satranç sezonu öncesi bir kez daha satranç oynamanın keyfini yaşadı.  Her yaştan satranç severi buluşturan etkinlikte hızlı satranç maçları da yapıldı. 3 dakika eklemeli 2 saniyelik tempoda oynanan maçlar nefes kesti.

TSF İl Temsilcisi Erdem Özgören, "Türkiye Satranç Federasyonu'nun önderliğinde 81 ilin tamamında 11-17 Eylül arasında sokaklarda, parklarda, meydanlarda ve gökyüzünün olduğu her yerde satranç oynanacak. Balıkesir son yıllarda satrançta önemli atılımlar yaptı. Sokakta satranç var etkinliği de büyük ilgi görüyor. İleride bir satranç parkımız olması ise en büyük dileğimiz " dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!