Balıkesir ilçelerinde karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir ilçelerinde karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 17:43

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ilçe merkezi ve merkeze bağlı okullardaki yaklaşık 12 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Onbeş Eylül Ortaokulu karne dağıtım törenine katılan ilçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yaklaşık 5 aylık bir maraton sonunda eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrencileri kutladı.

Okul Müdürü Soner Suyolcu ise "Öğrencilerimizin alacakları karneler, bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir sonuçtur. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve hepsi bir arada olduğu zaman başarı kaçınılmazdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, karneler dağıtıldı ve öğrencilere hediyeler verildi.

- Bandırma'da karne heyecanı

Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi 12 sınıf öğrencileri ve Spor Toto Kırmızı Grup takımlarından Bandırmaspor'un alt yapı oyuncuları olan Furkan Çınar, Oğuz Baltacı, Yiğit Yalçınsoy ve Hüseyin Alp Bozkurt karne sevinçlerini hem sınıf hem takım oyuncularıyla paylaştı.

Bordo-Beyazlı kulübün alt yapısında başarılı maçlar çıkaran Furkan takdir alırken, takım arkadaşlarından Oğuz, Yiğit ve Hüseyin teşekkür belgesi aldı. Öğrenciler derslerindeki başarıları oyunlarına yansıtarak ileride profesyonel futbolcu olmak istediklerini söyledi.

- Sındırgı'da karne heyecanı

Sındırgı'da eczacı Yıldırım Ağaoğlu, takdir alan ilkokul öğrencilerine 5, ortaokul öğrencilerine 10 ve lise öğrencilerine 20'şer lira para dağıttı.

Bugün öğrencilerin karne heyecanına ortak olmak isteyen Ağaoğlu, okullara haber gönderip takdir alan öğrencilerin yanına uğramasını istedi. Karneleriyle birlikte takdir belgesi alan öğrenciler Ağaoğlu'nun yanına geldiklerinde 5, 10 ve 20 liraya ödüllendirildiler.

Bu etkinliğini her yıl tekrarladığını belirten Ağaoğlu, "Çocuklar bizim geleceğimiz, başarılı olanları bir anlamda hasbel kader ödüllendiriyorum. Bu sosyalleşmelerine faydalı oluyor. Bazıları sıkılarak alıyor, onlara bunu hakkettiklerini, utanmamaları gerektiğini anlatıyorum. Başarıların ödüllendirilmesi gerektiğini anlamalarına yardımcı oluyorum. Başarılı çocuklar desteklenmeli" dedi.

- Manyas'ta karne heyecanı

Haberin Devamı

Manyas'ta 2 bin 625 öğrenci karnelerini aldı.

Atatürk ve İmam Hatip Ortaokullarının karne dağıtım törenine katılan ilçe Kaymakamı Mehmet Erdem, "İlçemizde 2 bin 625 öğrencimiz bugün karne alacak. Bunların bin 886'sı ilk ve ortaokul, 739'u ise lise öğrencisi. Ben tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Karnelerinde zayıf notu bulunan öğrencilerimizinde ikinci dönem telafi ederek düzelteceklerine inanıyorum. İki haftalık sürede iyi dinlenin, arada bir de derslerinize göz atmayı da ihmal etmeyin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!