Güncelleme Tarihi:
BALIKESİR (AA) - Ayvalık Turizm Altyapı Geliştirme Birliği tarafından organize edilen "Yaşayan Mutfak Ayvalık" projesi kapsamında 2014 Turizm Oskarları töreni yapıldı.
Belediye Başkanı Rahmi Gençer, törende, erli turizmde gayet iyi noktalarda olduklarını belirterek, hedeflerinin ilçeye yabancı turistleri de çekmek olduğunu söyledi.
Ayvalık'ın yerli turizmden daha fazla dış turizme katkısının daha fazla olacağına düşündüğünü ifade eden Gençer, şöyle konuştu:
"3-5 yıla kalmayacak Ayvalık’ta turizm sezonunun uzadığını göreceğiz. Yani bizim 2 aylık sezonumuz çok dolu oluyor, yerli turizmi çok önemsiyoruz, olmazsa olmazlarımızdan bizi ayakta tutan en büyük dinamik ama bu sezonu uzatmamız gerekiyor. Bunu en az 5 aya çıkarmamız lazım. Bunu 5 aya çıkarmak için de tek çare yabancı turizmdir. Özellikle Orta Avrupa ülkelerinden başta Almanya olmak üzere Hollanda ve Kuzey Avrupa ülkeleri bizim en büyük potansiyel müşterilerimiz olmalı."
Konuşmanın ardından turizmde başarılı olan firmalara ödülleri verildi.
-Zeytinyağı çalıştayı
Kobi Girişimci İş Dünyası Derneği (KOBİDER) tarafından, zeytinyağı üretiminde verimlilik, kalite artışı ve markalaşma çalıştayı düzenlendi.
KOBİDER Başkanı Sezgin Sezer, çalıştayda, merkezi İzmir olması planlanan Ege Zeytin Ürünleri ve Üreticileri Birliği'nin kurulmasının çok önemli olduğunu belirtti.
Birliğin kurulmasıyla Avrupa Birliği ülkelerine zeytinyağı ihracatının artacağını ifade eden Sezer, birlik sayesinde zeytinin var ve yok yılları arasındaki yüzde 75'lik farkı kapatabilmek amacıyla belli bir düzeydeki zeytin ağaçlarına ait hasadın tahmin edilmesini sağlayan Uzaktan Takip Sistemi’nin kurulabileceğini kaydetti.