Ayvalık'ta zeytin hasat günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta zeytin hasat günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 18:00

Ayvalık'ta zeytin hasat günleri başlıyor

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, "Her hasat bir barış buluşmasıdır" temasıyla düzenlenecek 12'inci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri kapsamında yılın ilk hasadı gerçekleştirilecek.
Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 12'inci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri, 4-5-6 Kasım tarihlerinde sektör temsilcilerini buluşturacak. Geçtiğimiz yıl Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC), Akdeniz Zeytinci Kentler Birliği (Re.Co.Med) ve İspanya merkezli bir zeytinyağı derneği olan QV Extra'nın katılımı ile uluslararası boyut kazanan hasat günleriyle, Ayvalık zeytini ve zeytinyağının kalite bilinirliğini arttırmak, zeytinyağının insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini daha etkin biçimde hatırlatmak, tarih, mimari, doğa ve lezzet diyarı olan Ayvalık'a dikkat çekmenin hedeflendiği bildirildi.
12. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri, yarın (Cuma) saat 10.00'da 'Zeytine Minnet Yürüyüşü' ile başlayacak. Yarım saat sürecek yürüyüşün ardından Ayvalık Belediye Bandosu ve Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin canlı müzik performansı ve Ege yöresi folklor oyunları ile renklenecek Ayvalık Zeytinyağı Pazarı, Cumhuriyet Meydanı'nda açılacak.
İlk gün etkinlikleri kapsamında, 'Komşunun Işığı' (Midilli - Sakız- Bergama - İzmir) fotoğraf sergisi ve 'Ya Barış Olmazsa' adlı slayt gösterisi, Orhan Peker Sanat Galerisi'nde, fotoğraf, resim, ebru ve Macit Gönlügür Parşömen Sergileri Macaron Konağı, Aivali D' Art, Orchis Otel ve Biz Sanat Evi'nde, Ünal Cimit Seramik Sergisi Cunda Little BuddhArt Sanat Galerisi'nde olacak. Yemek stantları, el sanatları ve Ayvalık yemek kitapları satışının yapılacağı stantlar Macaron Mahallesi, Eski Köylü Pazar Yeri, Bit Pazarı, Cunda Meyve Sebze Pazarı'nda saat 11.00'de açılacak. Cumhuriyet Meydanı'nda Ayvalık Ticaret Odası Çadırı'nda saat 12.00'de Aşçı Fok, 'Zeytin Çorbası' yapımını anlatacak.
Saat 14.30'da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi 'nde düzenlenecek Edremit Zeytin Araştırma İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır'ın konuşmacı olacağı ilk sektör söyleşisi gerçekleştirilecek. Ayvalık Sanat Fabrikası'nda saat 19.00'daki "Rembetiko Film Gösteris" ile ilk gün etkinlikleri sona erecek. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri'nde diğer günlerde yine etkinlikler devam edecek.
Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!