Güncelleme Tarihi:
Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Esnaf Odası ilçedeki otel, restoran ve unlu mamuller üretim yerlerine 'HACCP Hijyen Eğitimi' için ortak projeye imza atarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan destek aldı. Gıda işletmelerinde sağlıklı gıda üretimi için gerekli hijyen şartlarının sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir ürün güvenilirliği sistemi olan HACCP Hijyen Eğitimi, bu sayede ilçelerde verilecek.
Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Uysal, "14-17 Şubat tarihleri arasında 4 gün sürecek ve çeşitli üniversitelerden öğretim görevlilerinin katılımıyla verilecek eğitimlerle Ayvalık'ta esnaflara yönelik İSO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP Temel Eğitimi ile farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Projemiz kapsamında 60 işletmeye hijyen eğitimi verilerek Ayvalık halkı ve misafirlerimizin daha sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmelerine katkıda bulunacağız" dedi. Müdür Uysal, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.