Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde, 5 farklı mekanda 16 film

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Uluslararası Film Festivalinde, 5 farklı mekanda 16 film
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2024 10:41

Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde, 5 farklı mekanda 16 film

Haberin Devamı

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Uluslararası Film Festivali'nde, dün 5 farklı mekanda 16 film gösterildi. Günün ilk filmleri Ali Abbasi'nin yönettiği Çırak / The Apprentice ve Christophe Honore imzalı Marcello Mio oldu. Genç Sinema öğrencileri ise Stockholm Film Okulu'ndan Anders Rune ve kurgucu Ali Aga'nın atölyeleriyle güne başladı.

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde dün 5 farklı mekanda 16 film gösterildi. İzleyicilerin yoğun ilgisiyle geçen günün ilk filmleri Ali Abbasi'nin yönettiği Çırak / The Apprentice ve Christophe Honore imzalı Marcello Mio oldu. Genç Sinema öğrencileri ise Stockholm Film Okulu'ndan Anders Rune ve kurgucu Ali Aga'nın atölyeleriyle güne başladılar.

Haberin Devamı

İstanbul Film Festivali'nde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü'ne layık görülen, odağına yaşadığı kayıplara, yenilgi korkusuna, toplumsal baskılara ve bir yere ait olamama duygusuna rağmen toparlanmaya çalışan 22 yaşında bir kadını alan 'Başlangıçlar' filminin gösterimi yönetmen Ozan Yoleri, yapımcılar Alara Hamamcıoğlu ve Ilgım Çoşar, filmin ses tasarımcısı Ahmet Gürbüz, müziklerde imzası bulunan Avi Medina'nın katılımıyla gerçekleşti.

Ayvalık için büyük anlamı olan mübadelenin etkilerinin yıllar sonra bile devam ettiğini Türkiye'de başka bir bölgede yaşayan kendi ailesi üzerinden anlattığı belgeseli 'Rodakis'i Ararken' gösterimi sonrası yönetmen Kerem Soyyılmaz da izleyiciyle buluştu.

Festival programında yer alan kısa filmlerden Eksi Bir, Her Gün Biraz Daha Kolay, Oyunbozan, Kontrpiye, En Uzun Gece ve Gukla'nın gösterimleri de izleyicilerden ilgi gördü.

KOKTEYLDE KONUKLAR BİRARAYA GELDİ

Film gösterimleri arasında MUBI ev sahipliğinde Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nde Ayna Cunda'nın lezzetli ikramları ile gerçekleşen kokteylde festivalin konukları bir araya geldi. Festivalde izleyiciyle buluşan diğer filmler ise Gidecek Yer Yok / No Other Land, Cevher / The Substance, Aydınlık Hayallerimiz / All We Imagine as Light, Tereddüt Çizgisi, Bu Ben Değilim / It's Not Me, İkinci Perde / The Second Act ve Mükemmel Günler / Perfect Days oldu.

Haberin Devamı

Festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık'ta gerçekleşecek. Bilet fiyatları tam 150 TL, indirimli 100 TL olarak satışta. ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık'taki gösterimler ücretsiz gerçekleştirilecek.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!