Ayvalık Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 11:15

Ayvalık Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde gerçekleştirilen Kent Konseyi Genel Kurul toplantısında, konseyin çalışmaları anlatıldı. Gündem dışı konuşan Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer ise, 45 aylık çalışma dönemi ile planlanan projeleri konsey üyelerine anlattı.

Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisinde gerçekleşen Kent Konseyi Genel Kurulu toplantısına, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli ve yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Genel Kurul'da Ayvalık Kent Konseyi'nin 17 aylık faaliyet raporları okundu. Konsey, kent vizyonunun gelişmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi ve dayanışma için çalışmalara devam edeceği mesajını verdi. Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, konsey olarak hava kirliliğinden kanalizasyona kadar ilçedeki sorunlara yönelik çözüm girişimlerini sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla paylaştı. Bünyesindeki üç çalışma grubunun raporları hakkında da bilgi veren Konsey Başkanı Karayelli, Spor Çalışma Grubunca, 20 Ocak 2018 tarihinden sonra Cunda da ‘Umuda yürüyüş’ başlıklı bir yürüyüş yapılacağını ifade etti. Sağlık Çalışma Grubunun da köylerde diş taraması planladığını söyledi.

Gündem dışı konuşarak projelerini konsey üyelerine anlatan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, belediyenin 45 aylık çalışma döneminde Altınova Taş Köşk, Cumhuriyet Meydanı Botanik Parkı, Belediye Parkı, Sosyal Hizmet Merkezi, 120 yaşlıya ulaşılan evde bakım hizmeti, ilçe merkezinde farklı noktalara parklar, köylere çocuk parkları, üst yapı çalışmaları kapsamında 730 bin metrekare kilit taş döşeme gibi yeni çalışmalar ve yatırımlar yapıldığını belirtti.

Ayvalık Belediyesince hayata geçirilmesi planlanan projeleri arasında, Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal ve Kültürel Yaşam Merkezi, Altınova Gıda OSB, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi çalışmaları, Ayazma’nın Kent Müzesine dönüştürülmesi, At Arabacılar Meydanı projesi, Ali Bey Adası Sahil Projesi, Gençlik Merkezi Altınova Uzungöl-Eko Park projesi, Lale Adası Balıkçı Projesi ve Altınova Pazar Yeri yer alıyor.

Kadri KAYA / AYVALIK, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!