Ayvalık CHP'de görev değişimi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık CHPde görev değişimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 15:45

Ayvalık CHP'de görev değişimi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesindeki olağan kongrede başkan seçilen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP'yi Balıkesir'den başlayarak iktidara taşıyacaklarını söyledi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi bugün İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapıldı. 282 delegeden 160'ının katıldığı kongrede, 2015 yılından bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüten Ahmet Toker görevini parti ilçe sekreteri Hüseyin Şalmanlı'ya devretti. Kongreye CHP 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP'li ilçe başkanları, Ayvalık Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Vedat Tekten, TEMAD Şube Başkanı İsa Arslan ve çok sayıda partili katıldı. Belediye Başkanı Gençer, CHP'nin her üyesi, her neferi Atatürk, demokrasi laiklik için kalbi atan herkese çok önemli görev düştüğünü söyleyerek yeni yönetimin herkesi kucaklayacağını dile getirdi. Partinin daha genç daha dinamik bir kadro ile yönetilmesini istediği için aday olmadığını ifade eden Ahmet Toker de, "Bir gün mutlaka CHP bu ülkeyi tek başına ve örnek bir şekilde yönetecek. Ben hiç umudumu yitirmedim, umudumuzu yitirmeyeceğiz" dedi.

Partide tanıdığı başkanlarla birlikte ahde vefayı parti büyüklerine saygıyı ve partiye emek vermeyi öğrendiğini belirten İl Başkanı Ender Biçki ise Ayvalık'ın referandumda yüzde 74 oyla Türkiye'deki ilk 50 ilçe içine giren ilçe olduğunu ifade etti. 2019 yılının önemli olduğunu söyleyen Biçki,

"1919'un yüzüncü yılı 2019. Tarihi bir süreç ve Türkiye için kırılma noktası. Biz inançlıyız, kararlıyız. 2019'da Büyükşehir Belediye Başkanlığının tepesine CHP bayrağını mutlaka ama mutlaka dikeceğiz. Bu parayla yapılacak iş değil bu bir algı meselesi. 2019'da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıran il başkanı olmak istiyorum. Başka bir hedefim yok. Bu benim aileme ve çocuklarıma bırakacağım en büyük miras olacaktır" diye konuştu.

HEDEF CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAK

Görevi devralan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı da şöyle konuştu:

"Ülkemiz bugünlerde Türkiye tarihinin en büyük ve derin krizlerini yaşıyor. 2019 seçimlerinde önümüzde iki seçenek var ya tek adam rejimi ya da Atatürk'ün ilkeleri. Bizden sonra gelecek nesillere çağdaş, demokratik bir ülke ve sistem bırakmak için farklı kültürlere ve yaşam tarzlarına dokunarak anlatarak CHP'yi iktidar yapmalıyız. Bunu ilk başta Balıkesir'den başlayarak yapmaya çalışacağız."

CHP'nin yeni ilçe başkanı olan Hüseyin Şalmanlı'nın listesinde; İmam Hüseyin Arslan, Seyhan Bodur, Nurten Büyükel, Tuğba Erol, Mehmet Ertuğ, Levent Güzel, Cihat İnce, Mehmet İnç, Savaş Küçük, Muzaffer Özel, Benal Satıcı, Renin Dilek Tan, Coşkun Tunçmen, Ali Uçaker, Mustafa Yıldırım ve Aynur Yorgun yer aldı.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!